ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Εμπρός λοιπόν καλό μου ποδήλατο /

Εμπρός λοιπόν καλό μου ποδήλατο



Σε Άμστερνταμ ελπίζει να μεταμορφώσει μια πόλη με φτωχή ποδηλατική συνείδηση και ακόμη φτωχότερους ποδηλατοδρόμους το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με το πρόγραμμα: «Το ποδήλατο στους ιστορικούς δρόμους της Αθήνας», το οποίο πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο καλοκαίρι.

Παρόλο που ελάχιστοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις και ακόμα λιγότεροι αυτοί πουν το προτιμούν από άλλα μεταφορικά μέσα, «βασικός στόχος της δράσης είναι η χρήση του ποδηλάτου ως μέσο άθλησης και αναψυχής στο ιστορικό κέντρο της πόλης», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου και γι αυτό το λόγο αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο στο κέντρο της πόλης, γύρω από την Ακρόπολη, το Μοναστηράκι και το Θησείο, όπου οι δρόμοι προσφέρονται για ορθοπεταλιές.

Αξίζει να τονιστεί ότι τα ποδήλατα θα διατίθενται δωρεάν απλώς με μία εγγραφή του χρήστη και πιστοποίηση των στοιχείων του, πιθανότατα με μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα . «Η κάρτα δεν θα χρεώνεται», υπογραμμίζει η υπεύθυνη τύπου του υπουργείου, κ. Σιμοπούλου, «αλλά θα βοηθά απλώς στην πιστοποίηση των στοιχείων, ώστε να αποφευχθούν οι κλοπές και να εξυπηρετούνται παράλληλα και οι τουρίστες».ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/156562/ebros-loipon-kalo-mou-podilato/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |