ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Θετική αντίδραση Κομισιόν στο ελληνικό πρόγραμμα /

Θετική αντίδραση Κομισιόν στο ελληνικό πρόγραμμα



Ως θετικό και φιλόδοξο αξιολογεί, σε πρώτη ανάγνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της εκπροσώπου της Επιτροπής, Σαντάλ Χιουγκ, από τις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα αν η Επιτροπή έχει προχωρήσει σε μια πρώτη αξιολόγηση των μέτρων που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή, η Σ. Χιουγκ απάντησε ότι η Επιτροπή χαρακτηρίζει «φιλόδοξο» τόσο το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης που θα συμβάλλει στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, κατά 26 δισ. ευρώ, ως το 2015, όσο και το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων για την περίοδο 2011-2013.

Η εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι το Μάιο η Τρόικα θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη τριμηνιαία επίσκεψή της στην Αθήνα, προκειμένου να εξετάσει λεπτομερώς το περιεχόμενο αυτού του στρατηγικού προγράμματος.

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η εκπρόσωπος τόνισε για πολλοστή φορά ότι η Επιτροπή δεν μετέχει σε τέτοιου είδους συζητήσεις.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/156415/thetiki-adidrasi-komision-sto-elliniko-programma/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |