ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Aγγλόφωνες και ελληνόφωνες μουσικές μαζί σε ένα φεστιβάλ /

Aγγλόφωνες και ελληνόφωνες μουσικές μαζί σε ένα φεστιβάλ



Στάθης Δρογώσης, φωτογραφία: Κατερίνα Μαριανού

Το MG Festival θα προσπαθήσει να πετύχει τη «μίξη» των αγγλόφωνων μουσικών με τις ελληνόφωνες, την Κυριακή 17 Απριλίου (Κυριακή των Βαϊων) στο PassPort του Πειραιά. Σε αυτό το πρωτότυπο φεστιβάλ που διοργανώνεται από το Mix Grill, θα συμμετάσχουν αγαπημένοι καλλιτέχνες, όπως ο Στάθης Δρογώσης, οι GAD, o Monsieur Minimal, o Rous και οι Pop Eye.
Ο Στάθης Δρογώσης μας απασχολεί καλλιτεχνικά για περίπου δέκα χρόνια. Μέλος ενός γκρουπ που έκανε αίσθηση με τα τραγούδια του στις αρχές των '00s. Λίγο καιρό μετά κυκλοφόρησε το πρώτο του solo album με το οποίο γνώρισε ραδιοφωνική επιτυχία, με αφορμή το «Βιαστικό Πουλί του Νότου» το οποίο τραγουδά μαζί με τον Γιάννη Κότσιρα. Με το δεύτερο album του εδραιώθηκε στα ραδιόφωνά μας και «Η αγάπη στο τέλος» είναι το τρίτο album του που περιέχει και την επιτυχία το «Μην το πεις πουθενά».

Oι GAD ενώθηκαν το 2005 με αφορμή την δημιουργία ενός τραγουδιού για τη συλλογή Greek Electro 2

Οι GAD δημιουργήθηκαν το 2005 από τον Κώστα Αντωνιάδη και τον Ηρακλή Αναστασιάδη, με αφορμή την δημιουργία ενός τραγουδιού για τη συλλογή Greek Electro 2. Το 2007 κυκλοφόρησαν το album τους «System Μay Fall» και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, ενώ την άνοιξη του 2010 κυκλοφόρησε το δεύτερο album τους με τίτλο «The Perfect Crime», απ’όπου ξεχωρίζει η συνεργασία τους με τον Κωνταντίνο Βήτα.
Ο Monsieur Minimal (κατά κόσμον Χρήστος Τσιτρούδης) κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album του με τίτλο «Lollipop» το 2008, απ’όπου το ομώνυμο τραγούδι χρησιμοποιήθηκε από τον Ε.Ο.Τ. για την καμπάνια του στις Η.Π.Α.

O Rous κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του album μόλις πέρυσι, από το οποίο ξεχώρισε το πασίγνωστο «Εξαιρέσεις».
O Rous με τη σειρά του, ξεκίνησε την ενασχόληση του με τη μουσική το 1999. Από τα τέλη του 2003 άρχισε να μένει μόνιμα στην Ιταλία όπου σπούδασε τηλεοπτική και κινηματογραφική παραγωγή. Παράλληλα, ετοίμαζε το υλικό των δύο demo που θα ηχογραφούσε αργότερα. Στις αρχές του 2007 επέστρεψε μόνιμα στην Αθήνα κι έτσι έφτιαξε το πρώτο του demo με το προϋπάρχον υλικό. Τον Μάιο του 2008 ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις του δεύτερου demo του και το ντεμπούτο album του κυκλοφόρησε μόλις πέρυσι, από το οποίο ξεχώρισε το πασίγνωστο «Εξαιρέσεις». Στις αρχές του 2011 έγραψε το τραγούδι «Μια Ιδιαίτερη Σχέση» για το soundtrack της ταινίας «Μια Φορά Κι Ένα… Μωρό».
Τέλος, οι Pop Eye μετά από απουσία 1,5 χρόνου από τα συναυλιακά δρώμενα, επιστρέφουν και παίζουν στο MG Festival. Παράλληλα, τους τελευταίους μήνες κάνουν συνεχείς πρόβες και ετοιμάζουν τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους. Το καλοκαίρι του 2008 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους με το πρώτο single τους, «Deepest Sea» να βγαίνει λίγο πιο πριν και να γίνεται ραδιοφωνική επιτυχία. Μέσα στο 2009 τους είδαμε να φτάνουν στις 4 καλύτερες μπάντες του Coca Cola Soundwave και από το καλοκαίρι του 2010 και ύστερα, οι Pop Eye αφοσιώθηκαν στη δημιουργία του νέου τους δίσκου.
Πληροφορίες: PassPort, Καραϊσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, εισιτήρια 8 ευρώ (ταμείο 10 ευρώ). Link:[http://www.clickatlife.gr/story/mousiki/agglofones-kai-ellinofones-mousikes-mazi-se-ena-festibal?id=1957128]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |