ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Χωρίς τέλος η υποβάθμιση του κέντρου /

Χωρίς τέλος η υποβάθμιση του κέντρου



Η πάλαι ποτέ «Μέκκα» των ηλεκτρονικών υπολογιστών σήμερα παλεύει να συντηρήσει τις επιχειρήσεις που έχουν απομείνει. Τα κατά καιρούς επεισόδια στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, η αδιαμφισβήτητη οικονομική κρίση, οι τοξικομανείς που παρά τις προσπάθειες των κατοίκων επιμένουν να την έχουν κάνει στέκι τους και το παραεμπόριο έξω ακριβώς από τις πόρτες των καταστημάτων, έχουν φέρει κατοίκους, επιχειρηματίες και εργαζόμενους σε απελπιστική κατάσταση.

Πάνω από το ένα τρίτο των καταστημάτων στο συγκεκριμένο δρόμο έχουν κλείσει ενώ το μέλλον δε διαγράφετε καλό για τα εναπομείναντα. Τα απανωτά «χτυπήματα» έχουν γονατίσει τους εμπόρους της περιοχής που βλέπουν καθημερινά την κίνηση να λιγοστεύει και τα κέρδη τους να μειώνονται.

Αυτό όπως είναι αναμενόμενο έχει δημιουργήσει και αρκετές χαμένες θέσεις εργασίας όχι μόνο από τα καταστήματα που έχουν κλείσει αλλά και από αυτά που παλεύουν να επιβιώσουν.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κατοίκων και επιχειρηματιών το σίγουρο είναι ότι η πολιτεία πρέπει να φροντίσει όχι μόνο για την τόνωση της αγοράς αλλά και για την δημιουργία αισθήματος ασφαλείας ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να κυκλοφορούν χωρίς άγχος και φόβο στο κέντρο της Αθήνας.
Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις του κέντρου των Αθηνών και όχι μόνο.

Δείτε τις φωτογραφίες...ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/151493/horis-telos-i-upovathmisi-tou-kedrou/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |