ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Ακμή και παρακμή... /

Ακμή και παρακμή...



Δύο… κόσμοι στην ίδια πρωτεύουσα. Στην οδό Αιόλου βρίσκονται πολυτελή, μεγαλόπρεπα κτίρια ενώ περίπου 150 μέτρα πιο κάτω, επί της οδού Ευριπίδου βρίσκονται μόνο ξένα, μικρά μαγαζιά που πουλάνε κινέζικα και άλλα ξενόφερτα προϊόντα. Σα να πρόκειται για μια άλλη χώρα.

Οι Έλληνες σπάνια περνούν από κει. Γιατί εκεί στέκονται τις περισσότερες φορές αλλοδαποί μετανάστες, νόμιμοι ή παράνομοι, που αρκετές φορές… χτενίζουν όποιον κάνει το λάθος να περάσει από εκείνα τα σημεία.



Κάποιοι, οι πιο επικίνδυνοι, επιτίθενται σε περαστικούς ακόμη και σε οδηγούς Ι.Χ. για να αποσπάσουν ότι χρήσιμο καταφέρουν. Οι καταγγελίες για περιστατικά κλοπών στο κέντρο της Αθήνας άλλωστε γεμίζουν το αστυνομικό δελτίο.



Η οδός Αθηνάς, ο δρόμος που «χωρίζει» τους δύο διαφορετικούς κόσμους, θεωρείται… πέρασμα. Ένας διαχωριστικός δρόμος, που δεν μπορεί να ενώσει αυτούς τους κόσμους.

Γιατί πολύ απλά επί της Αιόλου, ακριβώς στο ύψος της πλατείας Κοτζιά βρίσκονται τα αγέρωχα κτίρια τραπεζών. Το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, και άλλα μικρότερα αλλά εξίσου μεγαλοπρεπή κτίρια.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/151407/akmi-kai-parakmi/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |