ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Σωτήρια επέμβαση σε νεαρό /

Σωτήρια επέμβαση σε νεαρό



Με δάκρυα χαράς δέχτηκαν οι κάτοικοι της Αλοννήσου το χαρμόσυνο νέο για την επιτυχή επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς, η οποία πραγματοποιήθηκε στον νεαρό Παναγιώτη, το 19χρονο παλικάρι που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μετά από αναμονή δύο περίπου ετών βρέθηκε το πολυπόθητο μόσχευμα και προχθές πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επέμβαση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο της Αθήνας. Η μετεγχειρητική κατάσταση του Παναγιώτη Σταματίου εξελίσσεται ομαλά, προς μεγάλη ανακούφιση της οικογένειας και των φίλων του. Ο νεαρός Παναγιώτης, ο οποίος πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια, που διαγνώστηκε όταν ήταν μόλις 12 ετών, ζει στην Αθήνα μαζί με την μητέρα του, αναμένοντας επί δύο χρόνια το μόσχευμα που θα αλλάξει την ζωή του. Η λειτουργία της καρδιάς υποστηρίζονταν μέχρι προχθές από ειδικό μηχάνημα και αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του 19χρονου Παναγιώτη, ο οποίος διανύει πλέον μια νέα διαδρομή στη ζωή του.
Οι συμπατριώτες του, που βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του, ενισχύοντας ηθικά αλλά και υλικά την αξιέπαινη προσπάθεια και τον καθημερινό του αγώνα, δέχτηκαν με μεγάλη χαρά και ανακούφιση το χαρμόσυνο νέο. Ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, εμφανώς συγκινημένος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή εξέλιξη, τονίζοντας ότι «ήταν το πιο ευχάριστο νέο για όλη την Αλόννησο. Χαιρόμαστε, προσθέτει ο ίδιος, διότι η εκδήλωση που διοργανώσαμε πρόσφατα για τον Παναγιώτη, συνοδεύτηκε από τις προσευχές όλων των κατοίκων της Αλοννήσου, μεταφέροντας θετική ενέργεια στον ίδιο και την οικογένειά του». Ήταν πολύ συγκινητική η ανταπόκριση των Αλοννησιωτών στο μελωδικό κάλεσμα αγάπης και μάλιστα συμμετείχαν ακόμη και μικρά παιδιά, προσφέροντας το χαρτζιλίκι τους, προκειμένου να ενισχύσουν την μεγάλο σκοπό.
Το ποσό που συγκεντρώθηκε από την παραπάνω εκδήλωση αγάπης, περίπου 5.600 ευρώ, κατατέθηκαν στον λογαριασμό του Παναγιώτη Σταματίου, ο οποίος διαθέτει αστείρευτο σθένος ψυχής. Η μητέρα του νεαρού παλικαριού, η κ. Ντίνα Καλογιάννη, εκφράζει μέσω του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» τις θερμές της ευχαριστίες σε όλους όσους στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες στον αγώνα του Παναγιώτη. «Αισθάνομαι απέραντη ευγνωμοσύνη και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους κατοίκους της Αλοννήσου, τον Δήμαρχο κ. Βαφίνη, όσους μας συμπαρίστανται και μας συμπαραστάθηκαν. Ήταν πολύτιμη η βοήθειά τους» υπογραμμίζει. Όπως επισημαίνει παράλληλα η κ. Καλογιάννη «νιώθω τεράστια ανακούφιση διότι όλα πήγαν καλά, καθώς περιμέναμε επί δύο και πλέον χρόνια να βρεθεί το μόσχευμα προκειμένου να εγχειριστεί ο Παναγιώτης». Το 19χρονο παλικάρι από την Αλόννησο βρίσκεται πλέον σε φάση ανάρρωσης, ατενίζοντας θαρρετά, με την έμφυτη αισιοδοξία που το διακρίνει, την ζωή, τους στόχους και τα όνειρά του.
ΓΛ. ΥΔΡ. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |