ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Πλήρη έλεγχο στους τέσσερις γιατρούς /

Πλήρη έλεγχο στους τέσσερις γιατρούς



Βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο είναι αποφασισμένο να βάλει το ΙΚΑ στην υπόθεση των τεσσάρων γιατρών που αποκάλυψε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να πλουτίσουν στις πλάτες των ασφαλισμένων.

Η αρμόδια Υπηρεσία από την Αθήνα έδωσε ήδη εντολή προκειμένου να σταματήσει κάθε διαδικασία για την πληρωμή των συγκεκριμένων γιατρών και παράλληλα ξεκινά έρευνα εκ βάθρων για τη διασταύρωση των στοιχείων από τα «επισκεπτήρια» που έκοψαν οι γιατροί αλλά και των συνταγών, αφού εκτιμάται ότι από αυτή την ιστορία εκτός από τους συγκεκριμένους τέσσερις γιατρούς «ωφελημένα» θα έβγαιναν κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ και συγκεκριμένα φαρμακεία.
Μετά από έρευνα που έκανε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αποκαλύπτεται ότι οι τέσσερις γιατροί επιχείρησαν να επωφεληθούν εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ για να ανεβάσουν το κασέ τους. Και οι τέσσερις μάλιστα έχουν υπηρετήσει παλαιότερα στο ΙΚΑ, είτε ως συμβασιούχοι, και ένας πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί από το ΙΚΑ και συνεχίζει να διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο.
Και στις τέσσερις περιπτώσεις οι γιατροί κατέθεσαν παραστατικά για το μήνα Μάρτιο σύμφωνα με τα οποία ο ένας φέρεται να εξέτασε 620 ασφαλισμένους του ΙΚΑ σε 20 εργάσιμες μέρες, ο δεύτερος 600 ασφαλισμένους, ο τρίτος επίσης 600 και πλέον για το ίδιο διάστημα, ενώ στην τέταρτη περίπτωση υποστηρίζεται ότι εξετάστηκαν 450 περίπου ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.
«Ακόμη και σούπερμαν να είναι ένας γιατρός δεν είναι δυνατόν να εξετάσει περισσότερα από 100 άτομα το μήνα» επεσήμανε χθες στον «Τ» γιατρός του ΙΚΑ σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν.
Την ύπαρξη των τρανταχτών στοιχείων εναντίον των συγκεκριμένων γιατρών και ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δόθηκε εντολή από το ΙΚΑ να ελεγχθεί εξονυχιστικά επιβεβαίωσε δημοσίως χθες με δηλώσεις του και ο Διευθυντής της Νομαρχιακής Μονάδας του ΙΚΑ Μηνάς Πανταζόπουλος, που παρατήρησε επίσης ότι η Διοίκηση θα πρέπει άμεσα να προβεί σε δημόσιες ανακοινώσεις, ώστε να μην διασύρονται όλοι οι γιατροί συλλήβδην εξαιτίας ορισμένων που καταστρατηγούν την επιστήμη τους.
«Η υπόθεση είναι σοβαρή και ελέγχεται, διότι δεν είναι δυνατόν -όσο και να θέλει ένας γιατρός να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους- να εξετάσει περισσότερα από 100 άτομα και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πανταζόπουλος ερωτηθείς από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επιβεβαίωσε εξάλλου ότι σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις της Διοίκησης του Ιδρύματος επιβάλλεται πλέον πλαφόν και έτσι οι μεν γιατροί του ΙΚΑ που θα εξετάζουν ασφαλισμένους στο ιδιωτικό τους ιατρείο δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 50 επισκέψεις το μήνα με αντίτιμο εκάστη τα 20 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ή τον ΟΑΕΕ και έχουν αποδεχτεί να εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν τις 80 επισκέψεις το μήνα, επίσης με αντίτιμο για εκάστη επίσκεψη τα 20 ευρώ.

Ελεγχος από την τοπική υπηρεσία
Το αρμόδιο Τμήμα της κεντρικής Υπηρεσίας του ΙΚΑ στην Αθήνα μόλις ενημερώθηκε για το θέμα έδωσε εντολή στην τοπική Υπηρεσία της Νομαρχιακής Μονάδας του ΙΚΑ να προχωρήσει σε αναλυτική εξέταση όλων των παραστατικών που κατατέθηκαν. Επίσης θα γίνει διασταύρωση στοιχείων με τους ασφαλισμένους που «παρουσιάστηκαν» ότι εξετάστηκαν από τους συγκεκριμένους γιατρούς το επίμαχο διάστημα. Ανάλογη έρευνα αναμένεται να γίνει από τους αρμόδιους και για τις συνταγές, καθώς εκτιμάται ότι και η συνταγογράφηση ήταν ιδιαίτερα μαζική. Εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι πολλές φορές για έναν ασφαλισμένο κόβονται δύο και τρεις συνταγές, ανάλογα με τη θεραπεία που ακολουθεί και τα φάρμακα που θέλει να αγοράσει, δεν αποκλείεται οι συνταγές που βεβαιώθηκαν από τους τέσσερις γιατρούς να ξεπερνούν τις 3.000 μέσα σε ένα μήνα. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |