ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Κάθονται τα περιπολικά στην Αρκαδία /

Κάθονται τα περιπολικά στην Αρκαδία



Το 25-30% των περιπολικών οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ στο νομό Αρκαδίας είναι ακινητοποιημένα καθώς έχει «παγώσει» το κονδύλι για τη συντήρησή τους, από την υπηρεσία δημοσιονομικού έλεγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Στην Τρίπολη ακόμα δεν υπάρχει πρόβλημα με τα καύσιμα, δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο σε γειτονικούς νομούς της Πελοποννήσου όπου η έλλειψη καυσίμων είναι πλέον ορατή.

Ελλείψεις παρουσιάζουν και τα αλεξίσφαιρα τα οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Παναγιώτη Καγκαράκη, δεν παρέχουν την ασφάλεια που πρέπει, είναι βαριά και δεν καλύπτουν τις ανάγκες των αστυνομικών.

Τεράστιο όμως είναι και το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αρκαδίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή έπρεπε να υπάρχουν 390 αστυνομικοί υπάλληλοι και υπάρχουν μόνο 285, δηλαδή η έλλειψη προσωπικού φτάνει το 25-30%.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται και από το γεγονός ότι αστυνομικοί από την Αρκαδία μεταβαίνουν συχνά στην Αθήνα, για να κάνουν υπηρεσίες στην πρωτεύουσα, ενώ άλυτο παραμένει και το ζήτημα της απασχόλησης εκατοντάδων αστυνομικών σε αθλητικά γεγονότα.

Σε όλα αυτά, πρέπει να προστεθεί ότι μέχρι σήμερα ο μισθός των αστυνομικών έχει μειωθεί κατά περίπου 20%, ενώ δεν είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και νέες περικοπές, αφού ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους είναι επιδόματα, τα οποία η Κυβέρνηση θέλει να περικόψει.

Πηγή: isthmos.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/151301/kathodai-ta-peripolika-stin-arkadia/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |