ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Την κοπάνησαν από το δικαστήριο πριν την απόφαση /

Την κοπάνησαν από το δικαστήριο πριν την απόφαση



Την κοπάνησαν από τη δικαστική αίθουσα λίγο πριν την έκδοση της απόφασης που τους καταδίκαζε σε ισόβια και 15 χρόνια για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν όπλα και εκρηκτικά.

Ο λόγος για δύο Κρητικούς που αν και κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, την παραμονή της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου, εξαφανίστηκαν για να γλυτώσουν τη φυλακή και πλέον καταζητούνται από τις διωκτικές Αρχές. Εκτός από τους δύο, στο εδώλιο κάθισαν ακόμα τρεις Κρητικοί και τρία άτομα από την Αθήνα και τη Λάρισα αντίστοιχα.

Ο ένατος και φερόμενος ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης, ένας 40χρονος από το Ρέθυμνο, απουσίαζε λόγω … αυτοκτονίας. Λίγους μήνες μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση του, βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού. Κάποιοι τότε είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για τις συνθήκες θανάτου του 40χρονου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Η εμπλοκή των «9» προέκυψε από την πολύμηνη παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχαν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι μεταξύ τους από την ΕΥΠ. Μάλιστα τότε είχε γίνει γνωστό ότι σε πρώτη φάση υπό παρακολούθηση είχαν τεθεί τα κινητά τηλέφωνα του Ρεθυμνιώτη που αυτοκτόνησε και ενός Αλβανού, ο οποίος κατά περίεργο τρόπο σκοτώθηκε σε τροχαίο λίγο πριν τη σύλληψη των κατηγορουμένων, τον Οκτώβριο του 2009.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο έναν 46χρονο επιχειρηματία από την Κρήτη, ο οποίος διατηρεί κατασκευαστική εταιρεία αλλά και μάντρα οικοδομικών υλικών στην περιοχή του Ασπρόπυργου. Ο ίδιος είχε φορτηγά για τη μεταφορά των υλικών και κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη ένας από τους δύο οδηγούς του να φορτώνει στο αυτοκίνητο της εταιρείας 29 κιλά χασίς σε πλακίδια, ενώ ο επιχειρηματίας κοιμόταν στα γραφεία. Ο 46χρονος, σύμφωνα με το δικηγόρο του, Γιώργο Δρυγιαννάκη, ισχυρίστηκε ότι η συμμορία χρησιμοποιούσε εν αγνοία του τα φορτηγά για τη μεταφορά των ναρκωτικών με τη συνδρομή του υπαλλήλου του. Επίσης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία δική του καταγεγραμμένη συνομιλία με τους συγκατηγορούμενους του.

Το δικαστήριο έκρινε επίσης αθώο τον ένα οδηγό του, ενώ καταδίκασε τον δεύτερο-που είναι Κρητικός- σε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Σε έναν τρίτο Κρητικό επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών, αναγνωρίζοντας ότι είναι τοξικομανής. Οι «καμπάνες» ωστόσο έπεσαν στους δύο βασικούς κατηγορούμενους από την Κρήτη, οι οποίοι είχαν συνεχείς τηλεφωνικές συνομιλίες με τον 40χρονο που βρέθηκε απαγχονισμένος.

Οι δύο είχαν αποφυλακιστεί με όρους και έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν ήταν κρατούμενοι. Αν και μέχρι την παραμονή έκδοσης της απόφασης ήταν κανονικά παρόντες στο δικαστήριο, την τελευταία ημέρα εξαφανίστηκαν και έτσι πλέον καταζητούνται.

Πηγή: ΠατρίςΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/society/arthro/151147/tin-kopanisan-apo-to-dikastirio-prin-tin-apofasi/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |