ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Εξέδιδε ανάπηρους και παιδιά ζευγάρι Βούλγαρων /

Εξέδιδε ανάπηρους και παιδιά ζευγάρι Βούλγαρων



"Απάνθρωπο" κύκλωμα εμπορίας ανάπηρων ανθρώπων αλλά και μικρών παιδιών που προέρχονταν από τη Βουλγαρία εξαρθρώθηκε την Δευτέρα (05.04), από την ασφάλεια Αττικής. Οι αρρωστημένοι “εγκέφαλοι” της σπείρας αυτής: ένα ζευγάρι από την Βουλγαρία.



Το ένοχο ζευγάρι, (το οποίο αποτελούσαν μια γυναίκα 38 ετών και ένας άνδρας 30 ετών από τη Βουλγαρία), εντόπιζε άτομα με αναπηρία ή σοβαρά διανοητικά προβλήματα, τα οποία βρίσκονταν σε απελπιστική οικονομική κατάσταση και τους υπόσχονταν νόμιμες θέσεις εργασίας στην Αθήνα. Αυτή ήταν η πρόφαση τους, η οποία έπειθε τα άτυχα “θύματα” τους...
Όταν όμως έφταναν τελικά στην Αθήνα, τότε ξεκινούσε ένας πραγματικός εφιάλτης για εκείνους. Τους υποχρέωναν να μένουν όλοι μαζί, κάτω από άθλιες συνθήκες, σε σπίτι που νοίκιαζαν για τον σκοπό αυτό στην οδό Μιχαήλ Βόδα, ενώ το ζευγάρι έμενε σε διπλανό διαμέρισμα για να ελέγχει άμεσα τις κινήσεις των συμπατριωτών του, σύμφωνα με το Βήμα.
Το τρομακτικό όμως στην υπόθεση αυτή ήταν ότι το ζευγάρι, με συνεχείς ξυλοδαρμούς και απειλές, εξανάγκαζε τους ανθρώπους να ζητιανεύουν σε περιοχές γύρω από τους σταθμούς του μετρό"Ευαγγελισμός" και "Μέγαρο Μουσικής" και στο τέλος τους έπαιρναν όλες τις εισπράξεις δίνοντας τους μόνο το απαραίτητο φαγητό για να μην πεθάνουν. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως τα μεγαλύτερα ποσά που κατέληγαν στην τσέπη του ζευγαριού κυμαίνονταν από 1.000 ως 1.500 ευρώ την ημέρα.
Για κακή τους τύχη όμως, το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής αποκάλυψε τις απάνθρωπες αυτές δραστηριότητες του εν λόγω ζευγαριού, με έφοδο που πραγματοποίησε στα δυο σπίτια. Εκεί προσήχθησαν συνολικά 14 άτομα - εκ των οποίων δυο ανήλικοι, οι οποίοι συνοδεύονταν από συγγενικά τους πρόσωπα - και κατασχέθηκαν 2.395 ευρώ, ατζέντες με χειρόγραφες σημειώσεις και ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να μεταφέρουν τους συμπατριώτες τους στα σημεία που επαιτούσαν.
Τα "θύματα" της χυδαίας αυτής εκμετάλλευσης οδηγήθηκαν σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που ανέλαβε την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ τους έδωσαν και ρούχα.
Για κακούργημα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών το ζευγάρι από τη Βουλγαρία, αφού συμμετείχαν σε εμπορία και παράνομη διακίνηση ανθρώπων. ΠΗΓΗ :cosmo.gr Link:[http://cosmo.gr/News/Hellas/317570.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |