ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Βαρέλι χωρίς πάτο το σκάνδαλο της De Puy /

Βαρέλι χωρίς πάτο το σκάνδαλο της De Puy



Την ποινική δίωξη για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος άλλων έξι γιατρών (4 στην Αθήνα και 2 στη Θεσσαλονίκη) παραγγέλλει η εισαγγελία εφετών στο πλαίσιο της έρευνας για χρηματισμό από την εταιρία De Puy. Ήδη έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος άλλων έξι γιατρών ενώ σύμφωνα με δικαστικές πηγές η έρευνα πλέον επικεντρώνεται στα πρόσωπα τεσσάρων στελεχών της εταιρίας.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2009 και αφορά σε χρηματισμό γιατρών προκειμένου να προωθούν σε νοσοκομεία τα ορθοπεδικά προϊόντα της De Puy, θυγατρικής της Johnson and Johnson με έδρα τη Βρετανία.

Από την έρευνα φαίνεται να προκύπτει ότι οι γιατροί έπαιρναν ως δώρο το 23% ως 30% της αξίας των προϊόντων που προωθούσαν, χρήματα τα οποία η εταιρία έβγαζε από υπερκοστολόγισή τους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στη Βρετανία μετά από έλεγχο της μητρικής εταιρίας για μαύρα ταμεία κατά τον οποίο αποκαλύφθηκαν δωράκια σε γιατρούς και νοσοκομεία.

Ήδη έχουν ανοιχτεί από το ΣΔΟΕ τραπεζικοί λογαριασμοί περισσότερων από 30 γιατρών και έχουν εντοπιστεί τεράστια ποσά.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/149919/vareli-horis-pato-to-skandalo-tis-de-puy/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |