ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Το παιχνίδι της Τουρκίας στη Λιβύη,ενθαρρύνεται! /

Το παιχνίδι της Τουρκίας στη Λιβύη,ενθαρρύνεται!



ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Προσπάθειες να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κρίση στη Λιβύ προσπαθεί να παίξει η Τουρκία. Ο γ.γ του Αντερς Φογκ Ράσμουσεν επισκέφθηκε την Άγκυρα και συναντήθηκε με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο την Άγκυρα, ο Ράσμουσεν συζήτησε με την τουρκική κυβέρνηση την πορεία των επιχειρήσεων του NATO στη Λιβύη, αλλά και το ενδεχόμενο της εκεχειρίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, γεγονός που δείχνει, οτι η Άγκυρα προσπαθεί να συνεχίσει της διαμεσολαβιτικές προσπάθειες της με τον Καντάφι. Πληροφορίες αναφέρουν οτι η Άγκυρα θέλει να έχει σημαντικό ρόλο και στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ αλλά συζητεί και τα σενάρια που μπορούν να συμβούν στη χώρα, μετά τον Καντάφι.

Ο Νταβούτογλου επιβεβαίωσε οτι το βράδυ της Τρίτης θα συναντηθεί με τον απεσταλμένο του Λίβυου ηγέτη τον υφυπουργό εξωτερικών της χώρας Αμτουλάτι Ομέιντι. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε οτι τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην Τουρκία και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης της Λιβύης, ενα γεγονός που δείχνει οτι η Άγκυρα προσπαθεί να φέρει κοντά τις δυο πλευρές. Πάντως με ενδιαφέρον περιμένουν όλοι στην Άγκυρα το μήνυμα του Ομέιντι, μετά την επίσκεψη του στην Αθήνα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Νταβούτογλου αποκάλυψε οτι το τουρκικό πλοίο "Αnkara" προσέγγισε τη Βεγγάζη και τη Μισράτα για να παράλάβει δεκάδες τραυματίες διαφόρων υποηκοοτήτων.

" Παραλάβαμε περίπου 250 τραυματίες απο τη Μισουράτα. Μετά το πλοίο μας προσσέγγισε τη Βεγγάζη. Εκεί υπήρχαν κι άλλοι τραυματίες. Αυτή τη στιγμή στο πλοίο υπάρχουν 475 άτομα. Υπάρχουν 29 πολίτες απο 8-9 άλλες χώρες.Ευχομαι οτι το πλοίο άυριο το βράδυ θα είναι στη Σμύρνη" δήλωσε ο Νταβούτογλου που τόνισε οτι 12 μαχητικά F-16 και μια φρεγάτα βοήθησαν για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης των τραυματιών απο τη Μισράτα.ΠΗΓΗ: onalert.gr Link:[http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=4658]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |