ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >ΑΕΚ-Ηρακλής 81-74 /

ΑΕΚ-Ηρακλής 81-74



Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, η ΑΕΚ νίκησε τον Ηρακλή 81-74 και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για παραμονή στην Α1. Μορφές της Ενωσης οι Νικολαϊδης και Ντικούδης. Σχεδόν καταδικασμένος ο Γηραιός.

Σχετικά links
Ίκαρος Καλλιθέας, Καβάλα
Iκαρος-Καβάλα 75-67
Μαρούσι, Άρης
Μαρούσι-Αρης 71-82
Π.Α.Ο.Κ., Ηλυσιακός
ΠΑΟΚ-Ηλυσιακός 66-52
Α.Ε.Κ., Ηρακλής
Κορωνιός: "Το μόνο καλό η 4η περίοδος"

Ετσι κρίθηκε
Από την αρχή έγινε σαφές ότι η ΑΕΚ θα ζούσε ή θα πέθαινε από το τρίποντο. Οι συνδυασμένες άμυνες του Κρις Χουγκάζ (πότε ζώνη, πότε μαν του μαν) μπέρδεψαν την Ενωση και την έβγαλαν από το ρυθμό της με αποτέλεσμα ο Ηρακλής, που είχε σε καλή ημέρα τους Κόλεμαν και Πέτροβιτς, να διατηρείται κοντά στο σκορ (15-14, 17-15, 32-28). Ο Γηραιός μάλιστα θα μπορούσε να πάρει και το προβάδισμα αν οι παίκτες του δεν ήταν τόσο άστοχοι στις βολές.
Η έκρηξη του Κόλεμαν σε συνδυασμό με την αστοχία της ΑΕΚ έξω από τα 6.75 έδωσαν το δικαίωμα στον Ηρακλή να πιστέψει περισσότερο στη νίκη. Πριν πέσει για λίγο η τάση του ρεύματος, οι Θεσσαλονικείς είχαν ήδη την πρωτοπορία στο σκορ (45-48) ενώ μετά από αυτήν (και ενώ είχαμε μπει ήδη στην τέταρτη περίοδο) αύξησαν και άλλο τη διαφορά (54-61).
Σ' εκείνο ακριβώς το σημείο μίλησαν τα βαριά χαρτιά της ΑΕΚ. Οι Νικολαϊδης και Ντικούδης, κατά κύριο λόγο, αλλά και ο Δορκοφίκης πήραν την ευθύνη για μεγάλα σουτ (κυρίως τρίποντα) και άλλαξαν το μομέντουμ της αναμέτρησης. Το 54-61 έγινε 71-65 και 74-68 αφού ο Ηρακλής, αποκαμωμένος, είχε λάθος επιλογές. Οταν τραυματίστηκε και ο ο Κόλεμαν, τίποτα δεν θα μπορούσε να σταματήσει την ΑΕΚ η οποία εν τέλει νίκησε με 81-74 και ανέπνευσε βαθιά.


Το αστέρι


Ο Δήμος Ντικούδης κατέθεσε το απόσταγμα της εμπειρίας του στο παρκέ για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα η ΑΕΚ. Ο Λαρισαίος φόργουορντ δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την ιδέα της ήττας και με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην επιτυχία.
Απογοήτευση
O Hρακλής ήρθε στην Αθήνα για να παίξει το τελευταίο χαρτί του για την παραμονή, οι παίκτες του έβγαλαν αρκετή ενέργεια στο παρκέ, ήταν όμως τραγικά άστοχοι στις βολές. Πετώντας 13 στα σκουπίδια (11/24) δεν ήταν δυνατόν να περιμένουν κάτι καλύτερο.
Σχόλιo
H AEK έχει ακόμη σφυγμό διότι διαθέτει μεγάλες προσωπικότητες στο ρόστερ της και κόσμο που την σπρώχνει προς τη νίκη. Την ατμόσφαιρα στο κλειστό της Ζοφριάς (αν εξαιρέσει κανείς κάποιες ασχήμιες προς τον πάγκο του Ηρακλή) πολλές ομάδες θα την ζήλευαν. Ο Ηρακλής έδωσε γενναία τη μάχη του αλλά προδόθηκε από την αστοχία του στις βολές και την κακή εμφάνιση του Πάρκερ.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 37-35, 52-56, 81-74 ΠΗΓΗ: contra.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |