ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Καναδάς: Πιο βίαιοι οι στρατιώτες που επέστρεψαν από το Αφγανιστάν /

Καναδάς: Πιο βίαιοι οι στρατιώτες που επέστρεψαν από το Αφγανιστάν



Σύμφωνα με έρευνα σε στρατιωτικές βάσεις στον Καναδά, εμφανίζεται κατακόρυφη αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας στα σπίτια των στρατιωτών που έχουν επιστρέψει από το Αφγανιστάν.



Στα φυσικά αλλά και ψυχολογικά τραύματα που “κουβαλούν” σπίτι τους οι απόστρατοι, έρχεται να προστεθεί και η ενδοοικογενειακή βία, η οποία έχει τη βάση της στις εμπειρίες που αποκτούν οι στρατιώτες στο μέτωπο.
Εντονότερα δε, σημειώθηκε το πρόβλημα σε βάση του Οντάριο στον Καναδά, αλλά υφίσταται στις στρατιωτικές κοινότητες κατά μήκος και πλάτος της χώρας.
Στη βάση αυτή έχουν επιστρέψει στρατιώτες που έλαβαν μέρος στην “Επιχείρηση Αθήνα” στο Αφγανιστάν το 2007.
Σε στρατιωτική αναφορά επισημαίνεται πως η ενδοοικογενειακή βία αυξήθηκε κατακόρυφα μετά την “Επιχείρηση Αθηνά”, όταν ο ρόλος των στρατευμάτων του Καναδά άλλαξε και οι Καναδοί στρατιώτες συμμετείχαν στις στρατιωτικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν.
Υπάρχουν συστάσεις να παραχωρηθεί ψυχολογική υποστήριξη στους στρατιώτες που επιστρέφουν από το Αφγανιστάν καθώς και στις οικογένειές τους.
Εξειδικευμένοι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι η αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας είναι απολύτως συνδεδεμένη με τα σωματικά και ψυχολογικά τραύματα που υπέστησαν οι στρατιώτες στο Αφγανιστάν και από το μετατραυματικό στρες του πολέμου.
Οι οικογένειες των στρατιωτών που ήρθαν από το μέτωπο υποφέρουν από τη βίαιη συμπεριφορά των απόστρατων και καταγγέλλουν την ηγεσία του Καναδικού Στρατού, πως τους αφήνει εγκαταλελειμμένους και εκτεθειμένους στο μετατραυματικό στρες. ΠΗΓΗ :cosmo.gr Link:[http://www.cosmo.gr/News/Canada/316770.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |