ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Δρούτσας: Ούτε σπιθαμή πίσω για το Καστελόριζο /

Δρούτσας: Ούτε σπιθαμή πίσω για το Καστελόριζο



“Δεν κάνουμε ούτε σπιθαμή πίσω, δε δεχόμαστε ούτε γρατσουνιά στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, από τη μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη και βεβαίως δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα του Καστελόριζου στον φυσικό του πλούτο”, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, από το ακριτικό νησί, όπου βρίσκεται την Τετάρτη (30/03). “Το Καστελόριζο είναι ελληνική γη όπως η Αθήνα, η Θράκη, η Μακεδονία, η Μάνη, η Κρήτη και όποιος υπονοήσει κάτι άλλο, δεν έχει καμία τύχη”, είπε χαρακτηριστικά.



Σχετικά links
Νταβούτογλου: "Το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο"
Διπλωματική "ντρίμπλα" Νταβούτογλου για Καστελόριζο
Οι Τούρκοι έδωσαν άδεια για έρευνες σε ελληνικά ύδατα!
Τουρκικό “πωλητήριο” σε εκτάσεις νότια του Καστελόριζου
Δρούτσας: "Ή λύση ή Χάγη" για το Αιγαίο
Μετά το Καστελόριζο οι Τούρκοι διεκδικούν και τη Σαμοθράκη
“Όπως δεν έχει αλλάξει η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, έτσι δεν άλλαξαν και οι στέρεες απαντήσεις που δίνουμε σε κάθε πρόκληση”, ξεκαθάρισε ο κ. Δρούτσας.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι όπλο της Ελλάδας δεν είναι οι κραυγές, δεν είναι τα συνθήματα. “Όπλο της Ελλάδας είναι το Διεθνές Δίκαιο, η Διεθνής Νομιμότητα, η θέση μας στη Διεθνή Κοινότητα, όπλο της Ελλάδας και δύναμή της είναι το δίκαιο και η αποφασιστικότητά της να το υπερασπιστεί με την διπλωματία μας και με τις ένοπλες δυνάμεις μας.

Κανείς μην τολμήσει ποτέ να επιχειρήσει να διχάσει αυτά τα δύο σώματα, διότι κάνει μόνο ζημιά στην Ελλάδα και στη δυνατότητα και την ικανότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της”.

Ακόμη, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως το μήνημα προς όλες τις κατευθύνσεις, εκτός, αλλά και εντός των συνόρων, είναι σαφές και ξεκάθαρο: “Το Καστελόριζο είναι ελληνική γη όπως η Αθήνα, η Θράκη, η Μακεδονία, η Μάνη, η Κρήτη και όποιος υπονοήσει κάτι άλλο, δεν έχει καμία τύχη”.

“Ο αγώνας που δίνετε από την εσχατιά της πατρίδας, να ξέρετε ότι δεν πάει χαμένος και πρέπει όλοι να διδαχθούμε από αυτόν τον αγώνα, να πάψουμε να στρεφόμαστε εναντίον των ίδιων μας των εαυτών, να χωρίζουμε τους Έλληνες σε πατριώτες και σε προδότες, που κάθε τέσσερα χρόνια αλλάζουν απλώς τους ρόλους”, κατέληξε. ΠΗΓΗ :cosmo.gr Link:[http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/316525.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |