ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Σκληρή γραμμή από τον Αντώνη Σαμαρά /

Σκληρή γραμμή από τον Αντώνη Σαμαρά



Αποφασισμένος να συνεχίσει την επιθετική τακτική σε αντιμνημονιακό και αντισυναινετικό πλαίσιο εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά το μήνυμα που έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματός του.

Στα υψηλά κλιμάκια της λεωφόρου Συγγρού εμφανίζονται «ικανοποιημένοι από την απήχηση που είχε το μήνυμα του προέδρου του κόμματος», ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν θα μετάσχει σε συγκυβέρνηση, δεν θα κάνει συνεργασία με όσους στήριξαν το μνημόνιο ούτε θα στηρίξει εξωθεσμικές λύσεις».

Επιμένουν ότι ο θόρυβος περί μίνι ανταρσίας στη σύσκεψη των τομεαρχών της περασμένης εβδομάδας ήταν τεχνητός και αποσκοπούσε να δημιουργήσει εσωκομματικά προβλήματα και να εμποδίσει την αντεπίθεση της Ν.Δ. Συνεργάτες του προέδρου λένε: «τα αρνητικά δημοσιεύματα οφείλονται σε δυνάμεις του κυβερνώντος κόμματος αλλά και του επιχειρηματικού-εκδοτικού κατεστημένου που πιέζουν τη Ν.Δ. να δώσει συναίνεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τον κ. Σαμαρά να γίνει συνένοχος του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Ωστόσο μάταια προσπαθούν». Επιπλέον θεωρούν ότι «η κριτική που δέχθηκε η τοποθέτηση του κ. Σαμαρά από τμήμα των μέσων ενημέρωσης επιβεβαιώνει την ορθότητα της εκτίμησής μας ότι πρόκειται για μεθόδευση». Αν και δεν θέλουν προς το παρόν να κλιμακώσουν την επίθεση, φωτογραφίζουν συγκεκριμένα ΜΜΕ. Φυσικά στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος ξέρουν ότι υπάρχουν και δικοί τους βουλευτές που φαλτσάρουν προς την πλευρά του μνημονίου.

Η επόμενη κίνηση του κ. Σαμαρά θα είναι περιοδείες σε όλη τη χώρα, ξεκινώντας από την εβδομάδα που μας έρχεται, οπότε θα λείπει τέσσερις ημέρες από την Αθήνα. Σκοπός του κ. Σαμαρά είναι να εμφανιστεί ως η εναλλακτική λύση και να μεταδώσει αυτοπεποίθηση στο κομματικό κοινό.

Στο βάθος βέβαια υπάρχουν οι δημοσκοπήσεις που έρχονται και ο φόβος των πρόωρων εκλογών, καθώς στα ηγετικά κλιμάκια δεν εμπιστεύονται τον κ. Παπανδρέου και επιπλέον στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν ότι μπορεί να αναγκαστεί να στήσει κάλπες ακόμη κι αν δεν το θέλει, υπό την πίεση των καταστάσεων. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Ν.Δ. θέλει να εμφανίσει δημοσκοπική ανάκαμψη.

Παράλληλα, η ηγεσία ετοιμάζεται για την παρουσίαση της επικαιροποιημένης πρότασης για την οικονομία, το «Ζάππειο 2», που θα είναι επικεντρωμένη στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Το πρόγραμμα δουλεύει ο αρμόδιος αντιπρόεδρος κ. Σταύρος Δήμας, ο οποίος συγκεντρώνει και τις εισηγήσεις των αρμόδιων τομεαρχών μαζί με τον σύμβουλο κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη, και φυσικά τον ίδιο τον πρόεδρο. Στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Σαμαράς θα ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους αξιοποιώντας την ώρα του πρωθυπουργού.

Ηδη κατέθεσε ερώτηση για την ακρίβεια και τη διάψευση των προβλέψεων της κυβέρνησης που θα συζητηθεί την Παρασκευή. Μέχρι τώρα ο κ. Σαμαράς δεν είχε αξιοποιήσει τη δυνατότητα αυτή εν αντιθέσει προς τα μικρότερα αντιπολιτευτικά κόμματα. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=114315]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |