ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Η K. Καρντινάλε και η Κ. Ντενέβ στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας /

Η K. Καρντινάλε και η Κ. Ντενέβ στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας



Δύο από τις μεγαλύτερες ντίβες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, η Κλαούντια Καρντινάλε και η Κατρίν Ντενέβ αλλά και ο Εμίρ Κουστουρίτσα, θα βρεθούν στο 12ο φεστιβάλ γαλλόφωνου Κινηματογράφου που θα λάβει χώρα στην Αθήνα από τις 31 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου.



Με την ταινία «Potiche», του Φρανσουά Οζόν, θα ανοίξει η αυλαία του 12ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας, την Πέμπτη (31/3).
Παρόντες στο σημαντικότερο κινηματογραφικό γεγονός της Άνοιξης θα είναι, επίσης, δύο κορυφαίοι σκηνοθέτες: ο Κώστας Γαβράς και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.
«Ανάδοχος» της διοργάνωσης θα είναι η διεθνούς φήμης Ελληνογαλλίδα ηθοποιός και μοντέλο Άννα Μουγκλαλίς. Ο -επίσης Ελληνογάλλος- σχεδιαστής Αντουάν Αντωνιάδης δημιούργησε ειδικά για το Φεστιβάλ μια συλλογή από φουλάρια και δερμάτινες πλεκτές τσάντες.
Μέλη της κριτικής επιτροπής -της οποίας προεδρεύει ο Θ. Αγγελόπουλος- είναι η εξέχουσα πανεπιστημιακός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Αρχιμανδρίτης, η Ειρήνη Γαβαλά, μέλος της Επιτροπής Προγράμματος των σταθμών ARTE και ΕΡΤ, η κριτικός κινηματογράφου Ελιζαμπέτ Κιν, ο παραγωγός του «Κυνόδοντα» Γιώργος Τσούργιαννης και ένας νεαρός Γάλλος που κάνει σπουδές τέχνης στην Ελλάδα.
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου περιλαμβάνει:
- το Διαγωνιστικό Τμήμα, στο οποίο θα προβληθούν 15 από τις καλύτερες γαλλικές και γαλλόφωνες ταινίες της τρέχουσας κινηματογραφικής σεζόν,
- το Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, με 16 ταινίες που συμμετείχαν σε μεγάλα φεστιβάλ, - την ενότητα Προβολές για Νέους, με ταινίες για παιδιά,
- την Λευκή Κάρτα στην Άννα Μουγκλαλίς, με ταινίες που επέλεξε η ίδια,
- το Cine-mix με φόντο το Παρίσι, ένα τριπλό αφιέρωμα με ζωντανή μουσική,
- την ενότητα Μεταμεσονύκτιες Προβολές - Επιλογή «Νύχτες Πρεμιέρας» με τέσσερις ταινίες ιδιαίτερου ύφους και αισθητικής.
Για όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν, το 12ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα διοργανωθεί από την Πέμπτη 31 Μαρτίου έως την Παρασκευή 8 Απριλίου στην Αθήνα, στους κινηματογράφους «Αττικόν» και «Απόλλων», στην αίθουσα «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδας και στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Στην συνέχεια (7-12 Απριλίου) το Φεστιβάλ,θα «ταξιδέψει» στην Θεσσαλονίκη. ΠΗΓΗ :cosmo.gr Link:[http://www.cosmo.gr/ArtsEnt/Hellas/316326.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |