ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Ρήγμα στο φράγμα του Μόρνου-Τσουνάμι στην περιοχή Σαράντι /

Ρήγμα στο φράγμα του Μόρνου-Τσουνάμι στην περιοχή Σαράντι



Την Τρίτη 29/03, έσπασε ο αγωγός, ο οποίος μεταφέρει νερό στην Αθήνα από τον Μόρνο, στο σημείο της περιοχής Σαράντι, στο ύψος του Διστόμου. Για "τσουνάμι" στην περιοχή Σαράντι κάνουν λόγο οι πυροσβέστες, ενώ σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα για την ασφάλεια της περιοχής.




Η περιοχή Σαράντι, είναι αδιάβατη, καθώς "πνίγηκε" από τα νερά που διοχετεύθηκαν λόγω της ζημιάς.

Τα πυροσβεστικά οχήματα που έσπευσαν στην περιοχή, παραμένουν ακινητοποιημένα, ενώ οι πυροσβέστες κάνουν λόγο για πραγματικό "τσουνάμι".

Εικοσιπέντε σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές και στο αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής.

Το οδικό δίκτυο στην περιοχή έχει κοπεί σε τρία τμήματα ενώ τα νερά, παρέσυραν βράχια και δέντρα προς τη θάλασσα.

Η περιοχή έχει πνιγεί στη λάσπη και οχήματα ακόμη και πεζοί είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθούν.

Η ΕΥΔΑΠ, κινητοποιήθηκε αμέσως, ενώ διακόπηκε η παροχή νερού από τον Μόρνο.

Επιπλέον, η ΕΥΔΑΠ, αποδίδει το πρόβλημα σε υποχώρηση τμήματος του τοιχίου του καναλιού, ενώ ο γγ Δημοσίων Έργων, Γιάννης Οικονομίδης, έκανε λόγο για εξήντα μέτρα μήκος που εκτείνεται το ρήγμα.

Όπως τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, από τη διαρροή νερού δεν δημιουργούνται προβλήματα για την ασφάλεια του πληθυσμού της περιοχής.

Μαρτυρίες, κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή, στην περιοχή Σαράντι, αλλά δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες μέχρι στιγμής για εγκλωβισμένους ανθρώπους.

Οι τεχνικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ, έχουν θέσει σε λειτουργία το δίκτυο μεταφοράς νερού από τις λίμνες Υλίκη και Μαραθώνα προς τις μονάδες επεξεργασίας, ώστε να συνεχισθεί η αδιάλειπτη παροχή νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας.

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι τεχνικές εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση της ζημιάς του καναλιού, με την τοποθέτηση μεταλλικού αγωγού μεγάλης διατομής, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν εντός ολίγων ημερών.

Παράλληλα, αρχίζουν οι εργασίες για τη μόνιμη αποκατάσταση της ζημιάς.



fragma mornos by fotnak ΠΗΓΗ :cosmo.gr Link:[http://www.cosmo.gr/News/Hellas/316383.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |