ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη νονών της νύχτας /

Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη νονών της νύχτας



Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων νονών της νύχτας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Για την υπόθεση αυτή, η οποία χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη επίχειρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος, έχουν εκδοθεί πάνω από 200 εντάλματα σύλληψης και ήδη έχουν συλληφθεί αρκετά άτομα που δραστηριοποιούντα στα κυκλώματα της νύχτας.



Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει περίπου 250 Έλληνες και αλλοδαποί μεταξύ των οποίων αστυνομικοί για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα.
Οι καταζητούμενοι κατηγορούνται για προστασία σε καταστήματα, ενώ κάποια από τους προσαχθέντες φέρεται να εμπλέκονται και σε συμβόλαια δολοφονίας, ξυλοδαρμούς και τοποθετήσεις βομβών σε νυχτερινά κέντρα.
Επίσης, έχουν συμμετοχή σε λαθρεμπόριο τσιγάρων και πετρελαίου.
Από το πρωί της Τρίτης (29/03) έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε σπίτια στον Πειραιά, το Περιστέρι, τα βόρεια προάστια και άλλες περιοχές και έχει βρεθεί μεγάλος αριθμός όπλων.
Η έρευνα ξεκίνησε πριν δύο χρόνια μετά από ανώνυμες επιστολές στην αστυνομία, σχετικά με τις συμμορίες νονών της νύχτας.
Ακολούθησαν, μέσω της ΕΥΠ, παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων των υπόπτων, αλλά και μαγνητοσκόπηση των εκβιαστών εν ώρα "υπηρεσίας", κατά τη διάρκεια εκβίασης ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων.
Σχηματίστηκε δικογραφία 200.000 σελίδων, που περιλαμβάνει και ονόματα αστυνομικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν γίνει μέλη του κυκλώματος. ΠΗΓΗ :cosmo.gr Link:[http://www.cosmo.gr/News/Hellas/316378.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |