ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Πεταλωτής: Υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι! /

Πεταλωτής: Υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι!



Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η διυπουργική σύσκεψη που ξεκίνησε από το μεσημέρι στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός είχε συγκαλέσει τη σύσκεψη με αντικείμενο το σχεδιασμό του κυβερνητικού έργου, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Περιβάλλοντος, Υποδομών, Επικρατείας, Πολιτισμού - Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο 2012 - 2015 και το «πακέτο» αποκρατικοποιήσεων που θα βρεθούν και υπό το «μικροσκόπιο» της τρόικας η οποία επισκέπτεται την Αθήνα την αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Επιπλέον η κυβέρνηση φαίνεται πως εξετάζει την κύρωση της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης ενώ απέκλεισε περικοπές μισθών και συντάξεων.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα, υπό την έννοια της περικοπής μισθών και συντάξεων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερώτηση για τον τρόπο που θα επιλέξει η κυβέρνηση για να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα και εάν υπάρχει ενδεχόμενο τα μέτρα που έχουν προγραμματιστεί για το 2012 να έρθουν φέτος.

Σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή, υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι για την αναπλήρωση των εσόδων και πως η κυβέρνηση γνωρίζει αφενός ότι το βιοτικό επίπεδο του πολίτη δεν αντέχει περαιτέρω περικοπές και, αφετέρου, ότι για να υπάρχει ανάπτυξη και ρευστότητα στην αγορά θα πρέπει να βρεθούν άλλες μέθοδοι. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=113770]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |