ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Σύναξη στην Αθήνα για την κάρτα του πολίτη (vid) /

Σύναξη στην Αθήνα για την κάρτα του πολίτη (vid)



Στο πεδίο του Άρεως συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (27/3) διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την κάρτα του πολίτη αλλά και τη φοροκάρτα που προωθεί η κυβέρνηση.




Στο Πεδίο του Άρεως βρέθηκαν πάνω από 4.000 άτομα, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Εκπρόσωποι εκκλησιαστικών οργανώσεων του νέου αλλά και του Παλαιού, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Συντονιστικής Επιτροπής κατά της κάρτας του πολίτη», κρατώντας ελληνικές και βυζαντινές σημαίες και ψάλλοντας εκκλησιαστικούς ύμνους.

Στη διοργανώτρια συντονιστική επιτροπή συμμετέχουν οι μητροπόλεις Αιγιαλείας, Πειραιώς και Γόρτυνος εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος, το Ορθόδοξο Παρατηρητήριο, το ΕΛΚΙΣ από το χώρο του παλαιού ημερολογίου και η μοναστική αδελφότητα του Αγίου Αυγουστίνου.


Συγκέντρωση για την καρτα του πολίτη 27/03/2001 by fotnak

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις τρεις το μεσημέρι. Τη συγκέντρωση χαιρέτησε εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ηγούμενος της μονής Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ από το Τρίκορφο Φωκίδας. Στην εξέδρα στήθηκε μίλησαν ο πατήρ Σαράντης Σαράντος από τον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μαρούσι, ο αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, ο οικονομολόγος Στάθης Αδαμόπουλος, ο Χαράλαμπος Δεληνταδάκης από το ΙΝΚΑ και εκπρόσωπος από την Πρωτοβουλία αντιρρησιών Ορθόδοξης συνείδησης.

Η Πρωτοβουλία έχει επιδοθεί σε αγώνα συγκέντρωσης υπογραφών κατά της παραλαβής της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας και μάλιστα με επιτυχία. Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της κίνησης έχουν ήδη συλλεχθεί περισσότερες από 50 χιλιάδες υπογραφές.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε στις πέντε το απόγευμα με τους συγκεντρωμένους να ψάλλουν το «Τη Υπερμάχω» και τον Εθνικό Ύμνο.

Στη συνέχεια και υπό τη συνοδεία εκκλησιαστικών ύμνων οι διαδηλωτές με επικεφαλής τους κληρικούς περπάτησαν από το Πεδίο του Άρεως μέχρι την πλατεία Συντάγματος. Εκεί σταμάτησαν μπροστά στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία της«Συντονιστικής Επιτροπής κατά της κάρτας του πολίτη» επέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. ΠΗΓΗ :cosmo.gr Link:[http://www.cosmo.gr/News/Hellas/316109.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |