ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Δεν απολύω εγώ τους συμβασιούχους, έληξαν οι συμβάσεις τους /

Δεν απολύω εγώ τους συμβασιούχους, έληξαν οι συμβάσεις τους



Την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους περιμένει ο δήμος της Αθήνας και όπως είπε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης «μακάρι να μας επιτρέψει να κρατήσουμε τους εργαζόμενους αυτούς».

Συμβασιούχοι του δήμου έχουν καταλάβει από χθες το δημαρχείο της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά, διαμαρτυρόμενοι για την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που περιλάμβανε και την προκήρυξη θέσεων εργαζομένων με 8μηνη διάρκεια.

«Δεν απολύω εγώ τους συμβασιούχους, οι συμβάσεις τους έληξαν», τόνισε ο δήμαρχος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξηγώντας πως υπάρχει συνταγματική διάταξη που δεν επιτρέπει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και τη μονιμοποίηση. Ωστόσο ο ίδιος έθεσε θέμα, όπως είπε, για το γεγονός πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και βρίσκονται πλέον εν αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε σκλαβοπάζαρο το εργασιακό καθεστώς με τα μπλοκάκια και δεσμεύτηκε να πιέσει για να αυξηθεί η μοριοδότησή των συμβασιούχων που μένουν εκτός. Όπως είπε, η μοριοδότηση είναι θέμα νομοθέτη, αλλά ο ίδιος θα σταθεί δίπλα τους.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι ως δήμαρχος πρέπει να κάνει τον απαραίτητο προγραμματισμό, για να είναι σίγουρος ότι η Αθήνα δε θα γεμίσει σκουπίδια. Πάντως σημείωσε ότι όσο δεν έχει ξεκαθαριστεί το νομικό καθεστώς των εργαζομένων και εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, δεν πρόκειται να προκηρύξει τις θέσεις.

«Δεν είμαι απέναντί τους, αλλά δε θέλω να χαϊδεύω αυτιά και να παρατείνω μία απαράδεκτη κατάσταση», τόνισε.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/142908/den-apoluo-ego-tous-sumvasiouhous-elixan-oi-sumvaseis-tous/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |