ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Αφίξεις - ρεκόρ στη Νέα Αγχίαλο /

Αφίξεις - ρεκόρ στη Νέα Αγχίαλο



Μία νότα αισιοδοξίας στο γκρίζο φόντο που εδώ και ένα χρόνο έχει σκιάσει τα πάντα στην οικονομική ζωή της Μαγνησίας παρέχουν τα οικονομικά στοιχεία που βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας γύρω από τις προοπτικές του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας μέσα στο τρέχον έτος .
Πιο συγκεκριμένα μετά τα στοιχεία που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν από τις αρχές Απριλίου μέχρι και τον ερχόμενο Νοέμβριο του 2011 στο λιμάνι του Βόλου θα είναι συνολικά πενήντα, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 50% σε σύγκριση με το 2010 και 20% σε σύγκριση με τον αριθμό των κρουαζιεροπλοίων που έφτασαν στο Βόλο το 2009.
Πέρα όμως από τα ενθαρρυντικά στοιχεία με τα κρουαζιερόπλοια που θα έχουν ως αποτέλεσμα να αφιχθούν στο Βόλο και στις γύρω περιοχές 50.000 και πλέον ξένοι τουρίστες, το ίδιο ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία και από το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, όπου και εκεί τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για… πτήσεις ανόδου του τουρισμού στην περιοχή μας. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας οι αεροπορικές αφίξεις του καλοκαιριού από τους ξένους αερομεταφορείς κατά τη φετινή θερινή περίοδο θα είναι άκρως εντυπωσιακές για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Και αυτό γιατί από τα 17 συνολικά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου βρίσκεται στη δεύτερη θέση όσον αφορά στην αύξηση που θα υπάρχει φέτος σε αφίξεις. Ειδικότερα οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου θα είναι αυξημένες κατά 125,8%, ενώ σημαντικά αυξημένο θα είναι το ποσοστό των αφίξεων και στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Αύξηση που εκτιμάται ότι θα είναι της τάξεως του 35,5%. Στην πρώτη θέση όσον αφορά στις αφίξεις ξένων επισκεπτών κατά τη φετινή τουριστική περίοδο είναι το αεροδρόμιο της Χίου με ποσοστό 202%, ενώ στην τρίτη θέση μετά το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου είναι το αεροδρόμιο του Άραξου στην Πάτρα με 69%, ενώ στην τέταρτη θέση είναι το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς με 44,4%.
Επίσης από δηλώσεις του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου στον απόηχο των διεθνών τουριστικών εκθέσεων του Βερολίνου και της Μόσχας προκύπτει ότι η Μαγνησία μπορεί να είναι μέσα στους προορισμούς του τουριστικού ρεύματος που θα υπάρξει κατά τη φετινή θερινή περίοδο στη χώρα μας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού, δύο τουρ οπερέιτορ από το Ισραήλ ενδιαφέρονται για προσκυνηματικό τουρισμό στη χώρα μας μέσω Αθήνας και Θεσσαλονίκης και για τριήμερα στο τρίγωνο Θεσσαλονίκη - Γιάννινα - Βόλος. Επίσης αυξημένο εκτιμάται ότι θα είναι φέτος το ρεύμα των Βρετανών τουριστών προς τη χώρα μας, ενώ αυξήσεις της τάξεως του 25% παρουσιάζουν οι θεωρήσεις βίζας από Ρώσους για την Ελλάδα. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |