ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Στη φυλακή οι δύο από τους συλληφθέντες για τους Πυρήνες /

Στη φυλακή οι δύο από τους συλληφθέντες για τους Πυρήνες



Τυπικές απολογίες έδωσαν στους εφέτες ειδικούς ανακριτές που χειρίζονται τις υποθέσεις τρομοκρατίας, οι δυο από τους έξι συλληφθέντες σε Αθήνα και Βόλο που αντιμετωπίζουν σειρά κατηγοριών για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Αμέσως μετά και οι δυο κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι δυο προφυλακιστέοι είναι οι Μπολάνο και Γιώργος Νικολόπουλος, ενώ αύριο αναμένεται να περάσουν και πάλι την πόρτα του ανακριτικού γραφείου το πρωί πρόκειται να μεταχθούν ξανά όλοι στο Εφετείο, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα ευρήματα της «γιάφκας» στη Νέα Ιωνία Βόλου. Για την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων θα κληθούν να απολογηθούν οι Χρήστος Τσάκαλος και Γεώργιος Πολύδωρος. Δεν αποκλείεται πάντως να δώσουν τυπικές απολογίες.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, φαίνεται να υπάρχει διασύνδεση των συλληφθέντων σε Βόλο και Αθήνα με τους έξι συλληφθέντες, σε Πειραιά και Ν. Σμύρνη, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Να σημειωθεί ότι η μεταφορά των συλληφθέντων στο Εφετείο έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ έξω από το χώρο του δικαστηρίου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες φίλοι και ομοϊδεάτες τους φωνάζοντας τους συνθήματα συμπαράστασης. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=111447]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |