ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Κρίσιμο ραντεβού για τη ΒΙΟΣΩΛ /

Κρίσιμο ραντεβού για τη ΒΙΟΣΩΛ



«Ενώπιοι ενωπίοις» θα βρεθούν σήμερα οι απολυμένοι συνδικαλιστές του σωματείου της ΒΙΟΣΩΛ με τους εκπροσώπους της εταιρίας στην τριμερή που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, παρουσία του ΕΚΒ αλλά και της Ομοσπονδίας Μετάλλου.

Οι απολυμένοι συνδικαλιστές θα ζητήσουν εξηγήσεις από την εταιρία, διότι επικαλούνται ότι προηγήθηκαν «μεθοδεύσεις» του κλεισίματος του εργοστασίου και θα ζητήσουν την παρέμβαση του Υπουργείου προκειμένου να διασφαλιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Η Επιθεώρηση Εργασίας σε τοπικό επίπεδο στην τριμερή που έγινε στο Βόλο αποφάνθηκε ότι η διοίκηση του εργοστασίου της ΒΙΟΣΩΛ ενήργησε παράτυπα, κλείνοντας την παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου και διαλύοντας το σωματείο μέσω και των τελευταίων απολύσεων. Ζήτησε μάλιστα από την εταιρία να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα και το αίτημα για κλείσιμο του εργοστασίου διαφορετικά θα εφαρμοστεί η νομοθεσία που σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπει αυστηρά πρόστιμα.
Η εταιρία ήταν υποχρεωμένη, ωστόσο όμως δεν είχε πάρει άδεια από την Επιθεώρηση Εργασίας για να σταματήσει την παραγωγική διαδικασία και δεν είχε καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα. Επίσης δεν είχε πάρει άδεια για τις απολύσεις και τη διάλυση του σωματείου.
Οι απολυμένοι είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσουν την ανάκληση της απολύσεων, ενώ παράλληλα σήμερα θα ζητήσουν από τα αρμόδια Υπουργεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το θέμα των φωτοβολταϊκών καθώς αφήνουν αιχμές για τη σπουδή που παρατηρήθηκε προκειμένου να αδειοδοτηθεί η ΒΙΟΣΩΛ για τη λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, ενώ ακόμη υποτίθεται ότι η επιχείρηση ήταν εν λειτουργία. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |