ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Οπλισμός για κανονική μάχη! /

Οπλισμός για κανονική μάχη!



Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκονται από χθες όλα τα ευρήματα του διαμερίσματος της οδού Ελλησπόντου 53 στη Ν. Ιωνία. Οι αστυνομικοί περιμένουν να «μιλήσουν» τα καλάσνικοφ, ειδικά από τη στιγμή που όπλα ίδιου τύπου, τα οποία εντοπίστηκαν στο παρελθόν έχουν βρεθεί «καθαρά».
Η έφοδος στο διαμέρισμα της Ν. Ιωνίας εντόπισε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ άλλων: τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, επτά πιστόλια, ένα περίστροφο 0.38 special, 4.000 φυσίγγια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στολές Αστυνομίας, περούκες, φάρος οχημάτων έκτακτης ανάγκης (Ελληνικής Αστυνομίας), ασύρματοι και χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι προετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα στην περιοχή του Βόλου. Βρέθηκαν ακόμη κάρτες μνήμης (usb), σκληροί δίσκοι, πλαστές ταυτότητες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και μικροκάμερες. Οι έρευνες στο διαμέρισμα της Ελλησπόντου με Σαγγαρίου συνεχίζονται εξονυχιστικές.
Όλα τα όπλα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει βαλλιστική εξέταση. Στο μικροσκόπιο θα μπουν για αποτυπώματα και DNA όλα τα ευρήματα, ενώ ψάχνουν για προκηρύξεις στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Από την έρευνα στο διαμέρισμα της οδού Ορφέως 21 στο Χολαργό Αττικής βρέθηκαν ένα πτυσσόμενο γκλομπ και σιδερογροθιές.
Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.
Οι έρευνες των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναμένεται να συνεχιστούν και σε άλλους χώρους, στους οποίους οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ίσως βρίσκονται κρυμμένα εκρηκτικά για την κατασκευή βομβών.

Το διαμέρισμα, στη Ν. Ιωνία, το οποίο είχε νοικιαστεί πριν ενάμιση μήνα θεωρείται από τις αστυνομικές αρχές ως το βασικό κρησφύγετο-γιάφκα της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική το σπίτι στη Ν. Ιωνία είχε νοικιάσει ο Χρήστος Τσάκαλος με πλαστή ταυτότητα.

Το γεγονός ότι το σπίτι είχε νοικιαστεί μόλις πριν ενάμιση μήνα οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι οι έφοδοι σε σπίτια της Αθήνας ανάγκασε τα μέλη της οργάνωσης να μεταφέρουν εκεί τον οπλισμό. Μάλιστα εκτιμούν ότι πριν μεταφερθεί ο οπλισμός στο Βόλο είχε περάσει από άλλο σημείο της Ελλάδας.

Στο διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει άλλα δύο άτομα που συνελήφθησαν χθες στην Αθήνα πριν επτά μήνες τα ευρήματα είναι «φτωχά».

Όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι τα πάντα ξεκίνησαν για την Αντιτρομοκρατική, όταν σε «γιάφκα» στη Νέα Χαλκηδόνα βρέθηκαν αποτυπώματα των τριών βασικών υπόπτων. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες που φαίνεται ότι οδήγησαν μέχρι το Βόλο.


«Περιμένουμε να μιλήσουνε τα όπλα. Τα δύο καλάσνικοφ, τα έξι πιστόλια και το ένα περίστροφο έχουν μπει στο μικροσκόπιο και περιμένουμε τα αποτελέσματα της βαλλιστικής για να δούμε τι συμβαίνει» ανέφερε αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και προσθέτει: «Μέχρι στιγμής καλάσνικοφ δεν έχουν χρησιμοποιήσει οι Πυρήνες αλλά μόνο η Σέχτα...».


Επιχείρηση στην Καλλιθέα

Χθες το απόγευμα έγινε νέα επιχείρηση σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην Καλλιθέα, επί της οδού Σαπφούς, το οποίο νοικιάστηκε πριν από περίπου 30 μέρες από έναν από τους συλληφθέντες του Βόλου. Οι αρχές εκτιμούν ότι τα μέλη της οργάνωσης σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο σπίτι ως ορμητήριο για επιθέσεις.
Έρευνες έγιναν, επίσης, σε σπίτια στις περιοχές του Χαλανδρίου, της Σαλαμίνας, του Αλίμου και του Αγίου Δημητρίου. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |