ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Γ. Νικητιάδη: Ο τουρισμός μας θα κερδίσει πολλά από τις κρουαζιέρες /

Γ. Νικητιάδη: Ο τουρισμός μας θα κερδίσει πολλά από τις κρουαζιέρες



Τη "νέα στρατηγική" για αναβάθμιση, εμπλουτισμό και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, σε ομιλία του το πρωί (ώρα Ελλάδας) σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο "Χιώτικο Σπίτι" στην Αστόρια.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και άλλων ελληνοαμερικανικών φορέων.

Ο κ. Νικητιάδης μίλησε για την βιωματική του σχέση με την Ομογένεια της Νέας Υόρκης, της οποίας αποτελεί "αναπόσπαστο μέλος" της, επισημαίνοντας την "εξελικτική, δημιουργική και καταξιωμένη πορεία της στην αμερικανική κοινωνία", αλλά συνάμα και "τη συνεχή παρουσία της για τη ενίσχυση και την πρόοδο της Ελλάδας".

Αναφερόμενος το συνέδριο για τις κρουαζιέρες, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Μαϊάμι και θα μιλήσει μπροστά σ' ένα κοινό 900 και πλέον ατόμων, με θέμα: "Γιατί να προτιμήσετε την Ελλάδα", ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, υπογράμμισε ιδιαίτερα την προσπάθεια που καταβάλλεται για την "περαιτέρω ανάπτυξη" του συγκεκριμένου τουριστικού κλάδου στη χώρα μας. "Αν οργανωθούμε σωστά και δημιουργήσουμε σωστές υποδομές στα λιμάνια, θα κερδίσει πάρα πολλά ο ελληνικός τουρισμός από τις κρουαζιέρες", είπε ο αρμόδιος υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι "για μας, αποτελεί μεγάλη πρόκληση, προτείνοντας σε στελέχη και αντιπροσώπους ισχυρών εταιριών της κρουαζιέρας να ταξιδέψουμε μαζί στις θάλασσες του Αιγαίου, του Ιονίου και ευρύτερα της Μεσογείου".

Ο κ. Νικητιάδης, ανέπτυξε στο ομογενειακό κοινό τη σημασία του τουρισμού για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Μέσα από μια περιδιάβαση με επιλεγμένες εικόνες και περιοχές, παρουσίασε το "μοναδικό πλούτο που προσφέρεται, για προσέκλυση τουρισμού και τις 365 μέρες του χρόνου, για το σύνολο της χώρας μας και όχι μόνο για τους πιο φημισμένους προορισμούς", υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι "στόχος μας είναι να προσελκύουμε τουρίστες απ' όλο τον κόσμο και όχι μόνο από μερικές χώρες". Σ' αυτό το σημείο αναφέρθηκε στις "μεγάλες αγορές" της Ινδίας, της Κίνας και της Ρωσίας, ανακοινώνοντας ότι οι Ινδικές Αερογραμμές σκοπεύουν να καθιερώσουν μια φορά την εβδομάδα πτήση Νέα Υόρκη-Αθήνα-Νέο Δελχί.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νικητιάδης επισήμανε ότι ο τουρισμός μαζί με τη ναυτιλία αποτελούν τις "κυριότερες πηγές εσόδων" και το 20% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας απασχολείται στον τουριστικό κλάδο. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην απόφαση του πρωθυπουργού, κ. Παπανδρέου, να ξεχωρίσει δυο τομείς για τη μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), την αγορά φαρμάκων και την τουριστική βιομηχανία.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρθηκε στην "στοχευμένη πολιτική" για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ανά χώρα και σύμφωνα με συγκεκριμένες κατηγορίες τουριστών, αξιοποιώντας κυρίως το διαδίκτυο και "χωρίς να συγκρίνουμε με το τι κάνουν διάφοροι ανταγωνιστές μας, αλλά στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, στις δικές μας ιδέες και επενδύοντας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας". Αναφορά έκανε στην Αθήνα, την "ωραιότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης" και στη Θεσσαλονίκη, το "σταυροδρόμι των πολιτισμών", η οποία κάθε χρόνο θα φιλοξενεί και θα προβάλλει μια χώρα, μια περιοχή και ένα πολιτισμό, όπως τη Μέση Ανατολή και το Ισραήλ, την Κίνα, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν γύρω στα 750 με 800 εκατομμύρια τουρίστες, τόνισε ο κ. Νικητιάδης, και μέσα στην επόμενη δεκαετία υπολογίζεται ότι οι τουρίστες θα ξεπεράσουν το ενάμισι δισεκατομμύριο. "Επομένως, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι", τόνισε "με σωστές υπηρεσίες, προσαρμοσμένες επιλογές στις νέες απαιτήσεις και πραγματικότητες και κυρίως αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μοναδικότητα του ελληνικού τουρισμού".

Τον κ. Νικητιάδη παρουσίασε στο κοινό ο πρόεδρος του Νισυριακού Συλλόγου, Γιώργος Ανδριώτης. Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν οι γενικές πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Άγη Μπαλτά και Κούλα Σοφιανού αντίστοιχα, ο πρόξενος της Ελλάδας Ευάγγελος Κυριακόπουλος και ο διευθυντής του ΕΟΤ Αμερικής Χρύσανθος Πετσίλας. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=111095]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |