ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Χρυσό μετάλλιο ζωής /

Χρυσό μετάλλιο ζωής



Το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε πριν λίγες ημέρες ο Ιωάννης Πασιάς στα 5.000 μέτρα βάδην βετεράνων είναι κάτι περισσότερο από μια πανελλήνια αθλητική διάκριση. Είναι το βραβείο του για την «μάχη» που δίνει, από τότε που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού. Οι 23οι Πανελλήνιοι αγώνες Αιμοκαθαρομένων και Μεταμοσχευόμενων είναι ένας θεσμός που διεξάγεται με επιτυχία από το 1988 από την ΓΓΑ και αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός είναι για όλους τους ανθρώπους, που ξέρουν να μάχονται και να παλεύουν και τον έχουν αναγάγει σε τρόπο ζωής.
Ο Ιωάννης Πασιάς, δημοτικός σύμβουλος του Νοτίου Πηλίου, αποφάσισε να αντιμετωπίσει με έναν διαφορετικό τρόπο το πρόβλημα που του παρουσιάστηκε και που τον ανάγκασε σε μεταμόσχευση νεφρού. Αποφάσισε να βάλει στη ζωή του τον αθλητισμό και όχι μόνο κατάφερε να τον περάσει στην καθημερινότητά του, αλλά έθεσε και υψηλούς στόχους.
«Η άσκηση κάνει πάρα πολύ καλό και βοηθάει ακόμα και εμάς που αντιμετωπίζουμε προβλήματα υγείας να διατηρούμε την φυσική μας κατάσταση. Οι περισσότεροι που αντιμετωπίζουν ένα τέτοιο σοβαρό πρόβλημα, τα παρατάνε εύκολα, κλείνονται στον εαυτό τους και αποτέλεσμα είναι αρκετοί να «φεύγουν» σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο ψυχολογικός τομέας όμως παίζει ρόλο στο 60% για την καταπολέμηση του προβλήματος σύμφωνα με έρευνες και η φαρμακευτική αγωγή 40%. Και εκεί ακριβώς μαζί με την φυσική κατάσταση είναι που βοηθάει ο αθλητισμός», δηλώνει ο Ιωάννης Πασιάς και στη συνέχεια στέλνει το μήνυμά του σε όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα: «Θέλω να στείλω σε όλους τους συνανθρώπους μου που συμπάσχουν ένα μήνυμα. Να ξεκινήσουν να αθλούνται και θα δουν ότι θα τους βοηθήσει πάρα πολύ. Θα διατηρήσει την φυσική τους κατάσταση και θα ανεβάσει την ψυχολογία τους, βοηθώντας στην αντιμετώπιση του προβλήματος τους. Δεν πρέπει να τα παρατάνε. Ιδιαίτερα τα νεαρά άτομα θα πρέπει να αγαπήσουν τον αθλητισμό να τον βάλουν στη ζωή τους».
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Ιωάννης Πασιάς μετείχε στους αγώνες και διακρίθηκε. Φέτος, στους αγώνες που διεξήχθησαν στην Αθήνα από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου και μετείχαν 92 αθλητές από όλη την Ελλάδα, κατέκτησε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Σούπερ Βετεράνοι Μεταμοσχευμένων και το προσέθεσε στην συλλογή του. Ανήκει στον αθηναϊκό σύλλογο «Δρομέας». Προπονείται καθημερινά στο αγώνισμα του βάδην, ενώ τον ελεύθερο χρόνο του παίζει και πινγκ πονγκ. «Πλέον ο αθλητισμός είναι μέρος της ζωής μου. Πριν αντιμετωπίσω το πρόβλημα με την υγεία μου δεν αθλούμουν συστηματικά. Τώρα το βλέπω αλλιώς. Δεν είναι μόνο η διάκριση που μετράει για μένα. Είναι ότι καταφέρνω και αποδεικνύω, πως συνεχίζω κανονικά τη ζωή μου». ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |