ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Επιτέλους γιατροί στο ΙΚΑ Βόλου /

Επιτέλους γιατροί στο ΙΚΑ Βόλου



Οι γιατροί του ΟΠΑΔ - ΟΑΕΕ που αποδέχονται την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους ασφαλισμένους ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα δέχονται τους ασφαλισμένους στα ιατρεία τους

Εντάσσονται σταδιακά οι γιατροί στο νέο σύστημα του ΙΚΑ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης κεντρικά ένα ποσοστό περίπου 66%, δηλαδή περίπου 200 γιατροί του Βόλου, έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον και εκτός από τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ εντάσσεται και στο ΙΚΑ μέχρι να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει ο νέος ενιαίος φορέας Υγείας. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο ΙΚΑ Βόλου καθώς η λίστα των ραντεβού με τους ασφαλισμένους στο περίμενε θα «συρρικνωθεί» σημαντικά.

Το ΙΚΑ μάλιστα προκειμένου να πείσει τους ασφαλισμένους να επιλέγουν και γιατρούς εκτός 184 των ιατρείων του Ιδρύματος θα προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης σε τοπικό επίπεδο, εκτιμώντας ότι σε βάθος χρόνου η νέα «τομή» -όπως χαρακτηρίζεται- θα βρει τη μέγιστη ανταπόκριση, τόσο από τους ίδιους τους ασφαλισμένους που σήμερα περιμένουν μέχρι και ένα μήνα για να εξεταστούν σε ορισμένες ειδικότητες, όσο και για τους ίδιους τους γιατρούς που θα ενταχθούν στο σύστημα και θα αμείβονται γι’ αυτό κατ’ αποκοπή αλλά «στην ώρα τους», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από ανώτερο στέλεχος του ΙΚΑ από την Αθήνα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος που προβλέπει τη συνεργασία γιατρών και ΙΚΑ για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μπήκε ουσιαστικά σε εφαρμογή τις τελευταίες δέκα μέρες και δηλώνει ρητά ότι οι ασφαλισμένοι του !ΚΑ - ΕΤΑΜ όταν επισκέπτονται τους παραπάνω γιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία, αρκεί να επιδεικνύουν το βιβλιάριο ασφάλισής τους, προκειμένου να τους παρασχεθούν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.
Οι γιατροί του ΟΠΑΔ - ΟΑΕΕ που αποδέχονται την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους ασφαλισμένους ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα δέχονται τους ασφαλισμένους στα ιατρεία τους για παροχή ιατρικής περίθαλψης. Σε περίπτωση που απαιτείται η έκδοση συνταγής χορήγησης φαρμάκων χρησιμοποιούν τα ατομικά τους έντυπα αναγραφής φαρμάκων. Στα έντυπα αυτά αναγράφονται τα στοιχεία ασφαλισμένου και η χορηγούμενη φαρμακευτική αγωγή και η αντίστοιχη συμμετοχή. Ανάλογη συμπλήρωση θα γίνεται και στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές αυτές εκτελούνται κανονικά από τα συμβεβλημένα με το ίδρυμα φαρμακεία όπως και οι συνταγές που προέρχονται από τα συνταγολόγια ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Οι συνταγές με επικολλημένες τις ταινίες γνησιότητας και η συγκεντρωτική κατάσταση καταχώρησής τους θα υποβάλλονται στο Ίδρυμα για είσπραξη της αξίας των χορηγηθέντων φαρμάκων αφαιρούμενης της συμμετοχής του ασφαλισμένου στο τέλος του μήνα, ενώ προκειμένου να αποζημιωθεί ο ιατρός νια τις παρεχόμενες υπηρεσίες θα αναγράφει σε έντυπο του ιατρείου ότι πραγματοποίησε εξέταση του ασφαλισμένου του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, τα στοιχεία του οποίου έχει υποχρέωση να αναγράφει λεπτομερώς και το συγκεκριμένο έντυπο θα υπογράφεται από τον ασφαλισμένο και το θεράποντα ιατρό. Σε μηνιαία βάση τα έντυπα αυτά υποβάλλονται στο Ίδρυμα προκειμένου να αποζημιωθούν οι γιατροί με βάση τις διατάξεις του ΠΔ/τος 127/05 (ΦΕΚ 182 τ.Α'). ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |