ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Διαβουλεύσεις Παπανδρέου για τη Σύνοδο Κορυφής /

Διαβουλεύσεις Παπανδρέου για τη Σύνοδο Κορυφής



Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς το απόγευμα συναντάται με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, εν όψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 11 Μαρτίου.

Η επίσκεψη στο Παρίσι ακολουθεί τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι την Τετάρτη. Ενώ οι διαβουλεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο κορυφώνονται για τη «λύση πακέτο», η ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο για δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις που θα «συνεχιστούν και στο μέλλον».

Η πρώτη από τη σειρά κρίσιμων συναντήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως θα επικεντρωθεί στο «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» που προωθούν Βερολίνο και Παρίσι.

Έντονες επιφυλάξεις για το ζήτημα του Συμφώνου έχουν εκφράσει μέλη της Ευρωζώνης, όπως το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ιταλία. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν στις Βρυξέλλες θα επιτευχθεί τις επόμενες ημέρες συμφωνία για τους όρους του Συμφώνου.

Στο επίκεντρο της Συνόδου θα βρεθούν επίσης και οι κινήσεις της Πορτογαλίας για την αντιμετώπιση των όλο και εντεινόμενων πιέσεων που δέχεται από τις αγορές.

Χθες ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι όπου του μετέφερε τις θέσεις της Αθήνας για την ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της κρίσης.

Μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, οι δύο ηγέτες δεν έκαναν δηλώσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, έκανε λόγο για δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις που θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μία ώρα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν τόσο τα ζητήματα της οικονομίας όσο και τις εξελίξεις στη Βόρειο Αφρική, επί των οποίων ο Γ. Παπανδρέου εξέθεσε τις ελληνικές απόψεις. ΠΗΓΗ: protothema.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |