ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Χιόνια με αρκετά προβλήματα /

Χιόνια με αρκετά προβλήματα



Πνιγήκαμε σε «δύο νιφάδες χιονιού»! Η σφοδρή χιονόπτωση της Καθαρής Δευτέρας και οι θυελλώδεις άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα σε ολόκληρο σχεδόν τον ορεινό όγκο του Πηλίου όπως και στη Νοτιοδυτική Μαγνησία. Αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν, νταλίκα δίπλωσε στους Αγίους Θεοδώρους, χωρίς ρεύμα έμεινε το Πήλιο…
Πέντε κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Αργαλαστής για αποκολλήσεις οχημάτων στο δρόμο από Αργαλαστή για Αφέτες, ενώ πολλά ακόμα οχήματα εγκλωβίστηκαν στα χιόνια και κατάφεραν να βγούνε όταν πέρασαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα…
Δέντρα έπεσαν στις περισσότερες περιοχές του Νοτίου Πηλίου, ενώ από τον αέρα ξεκόλλησε και ένας τηλεφωνικός θάλαμος στο Λαύκο! Λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ γλίστρησε στο δρόμο από Τρίκερι προς Βόλο στο σημείο «Μαραθιάς», ωστόσο με την βοήθεια κατοίκων της περιοχής έβαλε αλυσίδες και συνέχισε το δρομολόγιο.
Παρά τη σφοδρή χιονόπτωση και τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες στο Ανατολικό Πήλιο εξαιτίας των βροχοπτώσεων, με τους δρόμους να έχουν υποστεί καθίζηση και τις κατολισθήσεις να μην έχουν τελειωμό δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή Ζαγοράς – Μουρεσίου. Οι δρόμοι μέχρι και τα Χάνια διατηρήθηκαν ανοιχτοί, ενώ μικροπροβλήματα σημειώθηκαν στο Ξουρίχτι στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης.
Σημειώνεται ότι ολόκληρο το Πήλιο έμεινε χωρίς ρεύμα μέχρι και αργά το απόγευμα της Τρίτης, οπότε και άρχισε να αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση (σταδιακά από τις 7.00 το απόγευμα δινόταν ρεύμα στις περιοχές). Πυλώνας της ΔΕΗ που έπεσε στον Άγιο Λαυρέντη και τροφοδοτούσε τον υποσταθμό Λαύκου έριξε στα σκοτάδια και το κρύο το βουνό των Κενταύρων. Ρεύμα δεν είχαν όμως και τα χωριά από την Αγριά και μετά, όπου επίσης άρχισε να δίνεται σταδιακά από το απόγευμα.
«Μπάχαλο» μέσα στα χωριά
Μπορεί μεγάλα προβλήματα να μη δημιουργήθηκαν στο εθνικό οδικό δίκτυο, ωστόσο μέσα στα χωριά του Πηλίου δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα, άλλωστε το χιόνι στα περισσότερα ξεπερνάει τους 30 πόντους, ενώ δεκάδες οχήματα εγκλωβίστηκαν στο δίκτυο από Λεχώνια έως και Αγριά.
Τουρίστες και επισκέπτες έμειναν εγκλωβισμένοι σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και καφέ. Έξι άτομα εγκλωβίστηκαν στο ξενοδοχείο Μικρός Βοριάς, 28 στο ξενοδοχείο Ερωφίλη και 35 άτομα στο καφέ Αερικό.
Ξύλινες κατασκευές έσπασαν, τέντες και μουσαμάδες σκίστηκαν, καρέκλες και υποδομές καταστράφηκαν. Ο χιονιάς πήρε και σήκωσε τα πάντα στην παραλία της Αγριάς…
Δίπλωσε νταλίκα στους Αγίους Θεοδώρους
Χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού από χθες και στο Δήμο Αλμυρού. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες προβλήματα εντοπίστηκαν στην παλιά Εθνική οδό Σούρπης – Πτελεού – Αχιλλείου καθώς και στους ορεινούς οδικούς άξονες στις περιοχές Βρύναινας και Ανάβρας.
Στις Νηές ιδιωτικό Ι.Χ επιβατικό αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες, εγκλωβίστηκε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του οικισμού στο ύψος της Αγίας Τριάδας.
Σημαντικά προβλήματα σημειώθηκαν στους κόμβους Αγίων Θεοδώρων και Αερινού. Στο πρώτο μάλιστα οι αλυσίδες που φορούσε μια νταλίκα έσπασαν με αποτέλεσμα να διπλώσει. Η τροχαία εξέτρεπε την κυκλοφορία προς Αθήνα από τον κόμβο Σούρπης και προς Θεσσαλονίκη από τον κόμβο της Γλύφας, ωστόσο μεταξύ των ΙΧ εγκλωβίστηκαν και αλατιέρες. Ο πλήρης απεγκλωβισμός όλων των οχημάτων, από τις 8.00 το απόγευμα που ξεκίνησαν τα προβλήματα, ολοκληρώθηκε στις 11.30 περίπου το βράδυ.
Συνεχείς διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, ωστόσο αποκαταστάθηκαν άμεσα.
Χωρίς αλυσίδες το 90% των οδηγών!
Εν τω μεταξύ κατά κοινή ομολογία τα περισσότερα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων δημιουργήθηκαν εξαιτίας του γεγονότος πως το 90% των οδηγών δεν φορούσε αλυσίδες.
Μάλιστα όπως αναφέρουν από την Τροχαία ακόμα και μετά τις επισημάνσεις τους οι οδηγοί αρνούνταν να τις βάλουν, με αποτέλεσμα τα προβλήματα με τα εγκλωβισμένα οχήματα να διογκώνονται. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |