ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Σπουδές και έρευνα στην Ολλανδία /

Σπουδές και έρευνα στην Ολλανδία



Επτά ολλανδικά Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία συμμετέχουν στην ημέρα ενημέρωσης που διοργανώνει για 7η χρονιά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με θέμα τις σπουδές και την έρευνα στην Ολλανδία, σε συνεργασία με τον Ολλανδικό Οργανισμό για τη Διεθνή Συνεργασία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση «Nuffic», την Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Η εκδήλωση διοργανώνεται την Πέμπτη 10 Μαρτίου από τις 9:00 έως τις 16:00, στο ισόγειο του Κτιρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» του ΑΠΘ.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν, στις 11.30, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ολλανδίας Νίκος Ευθυμιάδης και η εκπρόσωπος του «Nuffic».

Εκπρόσωποι των 7 Ολλανδικών Ιδρυμάτων και συγκεκριμένα των «Delft University of Technology», «Eindhoven University of Technology», «Radboud University Nijmegen», «University of Groningen», «University of Twente», «VU University Amsterdam», «Wageningen University» θα παράσχουν συμβουλές σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές, για προγράμματα σπουδών και δυνατότητες εκπόνησης διδακτορικής διατριβής στα Πανεπιστήμια τους.

Επιπλέον, εκπρόσωποι του «Nuffic», της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Ολλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών θα ενημερώσουν για τις σπουδές στην Ολλανδία και για τις δυνατότητες χορήγησης υποτροφιών.

Τέλος, στο περίπτερο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκπρόσωποι του Τμήματος Διασύνδεσης του ΑΠΘ θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις μεταπτυχιακές σπουδές, την έρευνα καθώς και την οικονομική στήριξη των σπουδών μέσω φορέων παροχής υποτροφιών.

Η Ολλανδία παρέχει περισσότερα από 1.462 αγγλόφωνα προγράμματα, με χαμηλό κόστος διδάκτρων. Ο αριθμός των αγγλόφωνων προγραμμάτων την κατατάσσει πρώτη μεταξύ των υπολοίπων μη αγγλόφωνων χωρών.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |