ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Οι αλλαγές στην Ελλάδα έχουν και τα όριά τους, διαμηνύει ο πρωθυπουργός /

Οι αλλαγές στην Ελλάδα έχουν και τα όριά τους, διαμηνύει ο πρωθυπουργός



Την ανάγκη να γίνουν μεγάλες αλλαγές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν, άνοιξε τις εργασίες της Συνόδου των ηγετών του ΕΣΚ στο Ζάππειο.

Οι δύο ηγέτες προανήγγειλαν ταυτόχρονα την έναρξη της εκστρατείας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τις προτάσεις των Σοσιαλιστών για το ευρωομόλογο και το φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. «Οι τεράστιες αλλαγές που κάνουμε στην Ελλάδα έχουν τα όρια τους. Πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές και στην Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε δε, ότι οι Έλληνες σοσιαλιστές συμβάλουν και θα συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους σε αυτήν την κοινή προσπάθεια και τόνισε ότι «έχουμε βέβαια το μεγάλο βάρος να κάνουμε τεράστιες αλλαγές στην Ελλάδα, αλλά γνωρίζουμε ότι και αυτές οι αλλαγές έχουν τα όρια τους, αν δεν γίνουν και οι μεγάλες αλλαγές και στην Ευρώπη».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου άσκησε σκληρή κριτική προς τις κυρίαρχες συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, οι οποίες «αρνούνται να εξάγουν τα προφανή συμπεράσματα για τα αίτια και την ένταση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η συντήρηση στην Ευρώπη καλλιεργεί και αξιοποιεί την ανασφάλεια και το φόβο και καθιστά την πολιτική του φόβου και της ξενοφοβίας βάση της πολιτικής της.

Σχόλιο του ΣΥΝ

«Εμπροσθοφυλακή των πιο ακραίων νεοφιλελευθέρων απόψεων» χαρακτηρίζει τον κ. Παπανδρέου το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη σύνοδο των ηγετών του ΕΣΚ στην Αθήνα.

Ο κ. Παπανδρέου «είναι ο άνθρωπος που έφερε το ΔΝΤ στην ΕΕ, είναι ο πρωθυπουργός που θα μείνει στην ιστορία για την αποφασιστική του συμβολή στην ξεθεμελίωση του κοινωνικού κράτους», ενώ «οι επιλογές του κ. Παπανδρέου ποτέ δεν αμφισβήτησαν τα όρια της πολιτικής των κυρίαρχων ευρωπαϊκών δυνάμεων», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση. ΠΗΓΗ: protothema.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |