ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστά χέρια, η Ευρώπη σε λάθος /

Η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστά χέρια, η Ευρώπη σε λάθος



«Η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστά χέρια, η Ευρώπη σε λάθος», έχει τίτλο σημερινή ανακοίνωση της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ενόψει της Συνόδου των Σοσιαλιστών ηγετών στις 4 και 5 Μαρτίου στην Αθήνα.

Οι σοσιαλιστές, επικρίνουν την πολιτική προσέγγιση των «συντηρητικών κυβερνήσεων» της ΕΕ στα προβλήματα της Ευρώπης και τονίζουν ότι αυτό που χρειάζεται είναι «κοινωνική ευθύνη».

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών, Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν, η συντηρητική, στην πλειοψηφία της, Ευρώπη, με τις προτάσεις της για το λεγόμενο «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», χαράσσει μία κατεύθυνση με «ολέθριες συνέπειες για τους ευρωπαίους»: μείωση μισθών, επισφαλείς συνθήκες εργασίας, υπερωρίες και περισσότερα χρόνια δουλειάς - όλα εις το όνομα μιας «αμφίβολης νωθρής ανάπτυξης». Η κατεύθυνση αυτή δεν αντιμετωπίζει την κρίση χρέους και αντιτίθεται σε νέες - άμεσες πηγές ευρωπαϊκής χρηματοδότησης που θα τόνωναν την ανάπτυξη, τονίζουν οι σοσιαλιστές. «Σε αυτές τους τις προσπάθειες οι συντηρητικοί είχαν την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», σημειώνουν οι σοσιαλιστές, χαρακτηρίζοντας ως «χάρτα οπισθοδρόμησης» την ετήσια έκθεση για την ανάπτυξη στην ΕΕ, την οποία πρόσφατα παρουσίασε η Επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ, θα είναι ένα από τα βασικά θέματα της Συνόδου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Αθήνα, με στόχο «τη χάραξη ενός αξιόπιστου και κοινωνικά υπεύθυνου δρόμου». Η Σύνοδος «θα χαράξει μία σαφή υπεύθυνη εναλλακτική λύση, ως απόηχο του έργου που έχει ήδη κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου», αναφέρεται χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, «στάθηκε στο ύψος του», παρά τις πιέσεις ενός συντηρητικού, στην πλειοψηφία του, Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παρά της πιέσεις της Επιτροπής και του ΔΝΤ. «Σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τα ιδεώδη της αλληλεγγύης και του συντονισμού, σε ευρωπαϊκό επίπεδο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τέλος αναφερόμενος στο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος θα είναι ο οικοδεσπότης της Συνόδου, ο Πρόεδρος των Σοσιαλιστών κ. Ράσμουσεν επισημαίνει ότι κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρά τις παγκόσμιες πιέσεις, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συνέχισε να προχωρά σε ένα δρόμο με σαφείς στόχους και ισχυρές αξίες και «έδειξε τι σημαίνει πραγματική πολιτική ηγεσία». Προσθέτει, ακόμα, ότι ο Γ. Παπανδρέου παρέμεινε προσηλωμένος στο μακροπρόθεσμο συμφέρον του ελληνικού λαού και δεσμεύτηκε να κάνει σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες διασφαλίζουν την ανάπτυξη της Ελλάδας, προστατεύοντας παράλληλα τα ευάλωτα κοινωνικά

Πηγή: AΠΕ –ΜΠΕ ΠΗΓΗ: protothema.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |