ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Σε άλλους τόπους, η γαλλική αρχιτεκτονική στον κόσμο /

Σε άλλους τόπους, η γαλλική αρχιτεκτονική στον κόσμο



Δέκα έργα επιλεγμένα έργα για την πρώτη διοργάνωση του Grand Prix AFEX (2010), έργα σε τέσσερις ηπείρους, παρουσιάζει η έκθεση «Σε άλλους τόπους, η γαλλική αρχιτεκτονική στον κόσμο» που φιλοξενείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Η έκθεση παρουσιάζει τον καινούριο σταθμό της Γουάν (Κίνα) από το αρχιτεκτονικό γραφείο Arep, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης (Ελλάδα) από τον Bernard Tschumi, το λύκειο Charles de-Gaulle στη Δαμασκό (Συρία) από το γραφείο Ateliers Lion, το εργοστάσιο παπουτσιών της Louis Vuitton στη Βενετία (Ιταλία) από τον Jean-Marc Sandrolini, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο από τον Dominique Perrault, το αεροδρόμιο του Μαρακές (Μαρόκο) από τους Costantini και Regembal, η επέκταση του McNay Art Museum στο Σαν Αντόνιο (Η.Π.Α) από τον Jean-Paul Viguier, η γέφυρα του Yangzhou (Κίνα) από τον Marc Mimram, τα καλλιτεχνικά ατελιέ Harmonia 57 στο Σάο Πάολο (Βραζιλία) από το γραφείο Triptyque Architecture και το Πανεπιστήμιο Womans Ewha στη Σεούλ (Κορέα) από τον Dominique Perrault.

Το Grand Prix AFEX απονέμεται από την οργάνωση AFEX (Γάλλοι Αρχιτέκτονες στο Εξωτερικό) που έχει ως στόχο την προώθηση της γαλλικής αρχιτεκτονικής στον κόσμο, και επιβραβεύει τις δημιουργίες γάλλων αρχιτεκτόνων εκτός γαλλικής περιφέρειας. Θεσπίστηκε το 2010 για να αναδείξει τα καλύτερα δείγματα της γαλλικής αρχιτεκτονικής στο εξωτερικό και απονέμεται κάθε δύο χρόνια στη Μπιενάλε της Βενετίας. (www.afex.fr)
Διοργανώνεται από το Le Moniteur, το Πρακτορείο VU’/Groupe Abvent και με την υποστήριξη των γαλλικών Υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών / Institut Francais. Για το 2010 απονεμήθηκε στον Dominique Perrault, για το Πανεπιστήμιο Womans Ewha στη Σεούλ (Κορέα), στη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας.

Από 01/03 έως 30/03 στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9.00’ – 20.00’, Σάββατο 9.00’ – 14.00’
Είσοδος ελεύθερηΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |