ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >O γιατρός του Νησιού είναι εκ πεποιθήσεως Κρητικός /

O γιατρός του Νησιού είναι εκ πεποιθήσεως Κρητικός



Ο Αλέξανδρος ονειρεύεται τη θάλασσα. Πάντα αυτήν ονειρευόταν. Και τώρα την απολαμβάνει στην καθημερινότητά του - καταδύσεις το πρωί, ψαράκια στον γιαλό το απόγευμα. Για πρώτη φορά από τότε που πάτησε το πόδι του στο «Νησί», το οποίο θα τον έβαζε πλέον τηλεοπτικά στο σπίτι κάθε Ελληνα, μπορεί και χαίρεται πραγματικά τον πρώτο και μεγάλο του έρωτα: τη φύση. Η απόφαση να μεταβεί μόνιμα στον τόπο που γέννησε και έθρεψε τη μητέρα του δεν ήταν, ωστόσο, απλή και μάλλον είχε να κάνει με το φυσικό του ένστικτο να ταξιδεύει στον κόσμο, να αλλάζει χώρες, να γεύεται ιδέες και πολιτισμούς. Είναι άλλωστε ανέκδοτο για όσους γνωρίζουν τον Αλέξανδρο ότι ενδέχεται να κάνεις δύο μήνες να τον δεις και να έχει γυρίσει ολόκληρο τον κόσμο - τα τελευταία του ταξίδια ήταν σε Τανζανία, Αργεντινή, Ασία. Κανείς δεν μπορεί να τον κερδίσει στο Travelmap του Facebook, κανείς δεν του παραβγαίνει σε «μηχανοώρες» - καβάλα πάνω σε μια μηχανή κατάφερε να φτάσει στα βάθη του Καζακστάν, ως τις Ινδίες.



Αυτή η ταξιδιάρα ψυχή που έκανε τον Φιλέα Φογκ να μοιάζει απλή λεπτομέρεια έχει επίσης εξερευνήσει για τα καλά τα βάθη της ηθοποιίας. Είναι γνωστό ότι ο 40χρονος ηθοποιός δουλεύει τους ρόλους του εξονυχιστικά, γεγονός που δικαιολογεί το άριστα που σημαδεύει τα πτυχία του. Εκτός όμως από τη δουλειά είχε και την τύχη να έχει τον δάσκαλο στο σπίτι του, αφού πατέρας του είναι ο διάσημος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης. Και η μητέρα του ωστόσο είναι άνθρωπος καλλιεργημένος, με μεγάλη αναγνώριση στον επιστημονικό κόσμο. Με αυτά τα «οικογενειακά» όπλα του ανθρώπου που ζει και τρέφεται από την τέχνη του, έμαθε να πορεύεται στη ζωή ο υιός Λογοθέτης.

Από τα πέντε του ήδη θυμάται, όπως αφηγείται ο ίδιος, να τον συναρπάζει ο κόσμος του θεάτρου, να παρατηρεί με κάθε λεπτομέρεια τις αντιδράσεις των θεατών -αντί για το ίδιο το έργο-, να λατρεύει τη μυρωδιά της σκηνής και να μένει εκεί για πάντα. Από μικρή ηλικία του άρεσε να μελετά την ψυχοσύνθεση και τις λεπτομέρειες, γεγονός που του χάρισε και μια εύκολη πρόσβαση στη Σχολή του Εθνικού μόλις στα 17 του. Το παιδί-θαύμα μεγάλωσε μέσα από τους ρόλους και στα 25 του έκλεβε πια επίσημα τις εντυπώσεις των κριτικών με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία «Τσαλαπετεινός του Wyoming» και την αμέσως επόμενη χρονιά με το πολυσυζητημένο «Μπίζνες στα Βαλκάνια», για το οποίο απέσπασε το βραβείο ερμηνείας. Το φιλοπερίεργο πνεύμα όμως δεν τον αφήνει να ησυχάσει: γυρίζει την πλάτη στην ενθουσιώδη πλέον υποδοχή των κριτικών και τραβάει για το ανήλιαγο Λονδίνο.

Κάνει μεταπτυχιακά Arts Educational Schools Of London και γνωρίζεται με μια παρέα από δημιουργικά μυαλά, με τους οποίους ονειρεύεται σπουδαίες ερμηνείες και ταινίες. Ωστόσο η καταχνιά του Λονδίνου και το κόλλημα των Εγγλέζων θα φέρει πίσω στην πατρίδα τον Αλέξανδρο από όπου θα αρχίσει να οργανώνει το δικό του παράλληλο σύμπαν. Πίσω στην Αθήνα θα μείνει σε ένα πανέμορφο σπίτι στα Ιλίσια παρέα με τη γάτα του, την οποία λατρεύει, και μπόλικα αναμνηστικά από τα άπειρα μέρη που έχει επισκεφθεί. Μελετά ρόλους και διαβάζει σενάρια ενώ παράλληλα προσπαθεί να οργανώσει δικά του πράγματα στο σινεμά. Πρόσφατα μάλιστα τα όνειρά του φάνηκαν να γίνονται πραγματικότητα αφού η εταιρεία παραγωγής που έχει δημιουργήσει με τον «αδέσποτο» τίτλο «Stray dog» θα τον βοηθήσει να φτιάξει τις ταινίες έχοντας ως βάση την Κρήτη, όπου διαμένει πλέον μόνιμα.



Αγναντεύοντας τη θάλασσα της Κρήτης

Ο ρόλος του γιατρού στο «Νησί» ήταν καθοριστικός για να «γιατρέψει» τα πράγματα που τον ενοχλούσαν για χρόνια: τη μαυρίλα της Αθήνας, τις εύκολες ταινίες, τους κακούς θεατρικούς θιάσους. Αγναντεύοντας πλέον τη θάλασσα της Κρήτης από το Ρέθυμνο όπου μένει μπορεί να ονειρεύεται άλλες στεριές για τον πλανήτη τέχνη - αυτόν που έχει κατακτήσει για τα καλά καρφώνοντας δυναμικά στο κέντρο του τη δική του σημαία. ΠΗΓΗ: protothema.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |