ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Ο Κωνσταντίνος Ξένος μιλά για την παιδική διατροφή /

Ο Κωνσταντίνος Ξένος μιλά για την παιδική διατροφή



Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στο πλαίσιο των παιδικών προγραμμάτων της Κυριακής και σε συνεργασία με την Tasty Foods θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει στους χώρους του τον κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο Κωνσταντίνο Ξένο την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011, στις 11:30 το πρωί.

Ο γνωστός κλινικός διαιτολόγος θα μιλήσει για την παιδική διατροφή, σε μια διάλεξη με θέμα ‘Διαχείριση βάρους: θέτοντας τις σωστές βάσεις στα παιδιά’.

Οι κύριες αιτίες της παιδικής παχυσαρκίας είναι η κληρονομικότητα, οι λανθασμένες διατροφικές συνήθειες και η ελλιπής σωματική δραστηριότητα. Η υιοθέτηση, λοιπόν, υγιεινών διατροφικών συνηθειών μέσα από τη σταδιακή τροποποίηση του καθημερινού διαιτολογίου του παιδιού, αποτελεί σήμερα το μόνο ουσιαστικό και πραγματικά αποδοτικό τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος της παχυσαρκίας, ενώ ταυτόχρονα προσδίδει μέγιστα οφέλη στην πρόληψη σχεδόν όλων των χρόνιων νοσημάτων.

Στην ομιλία θα αναλυθούν τα σημεία–στόχος για την επίτευξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά και οι ‘διπλωματικές’ κινήσεις που οι γονείς πρέπει να κάνουν ώστε τα παιδιά τους να αποφύγουν ή να αντιμετωπίσουν την παχυσαρκία.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74 Αθήνα / Τ. 210 7228321-3 / www.cycladic.gr

Για περισσότερες πληροφορίες

Αλέξια Βασιλικού

Τμήμα Επικοινωνίας & Ανάπτυξης

avasilikou@cycladic.gr

T: 210 7228321 ΠΗΓΗ: protothema.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |