ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Γενική απεργία σήμερα /

Γενική απεργία σήμερα



Παραλύει σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη γενική απεργία αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Συγκέντρωση προγραμματίζουν τα συνδικάτα στις 11 στο Πεδίο του Άρεως ενώ την ίδια ώρα τα μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια.

Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες, εφορίες, τελωνεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στις ΔΕΚΟ, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, οι δημοσιογράφοι και η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα ιατρεία του ΙΚΑ και το ΕΚΑΒ καθώς συμμετέχουν στην απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί του ΙΚΑ και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία.

Σε ό,τι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε 24ωρη απεργία συμμετέχουν στην κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, τον προαστιακό και τον ΟΣΕ. Το μετρό θα κυκλοφορεί κανονικά αλλά με τερματικό σταθμό αυτόν της Δουκίσσης Πλακεντίας. Ο Ηλεκτρικός θα εκτελεί δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και το τραμ από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Στην απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας ενώ σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν από τις 12 έως τος 4 οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Η Aegean αναγκάζεται να τροποποιήσει το πρόγραμμά της και να ματαιώσει τις πτήσεις: Από Αθήνα προς Σητεία, Σάμο, Κω, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη (2 πτήσεις), Χίο, Αλεξανδρούπολη (2 πτήσεις) και επιστροφή, από Θεσσαλονίκη προς Μυτιλήνη και Σάμο και επιστροφή.

Απ' την πλευρά της Olympic Air, ακυρώνονται συνολικά 35 πτήσεις εσωτερικού, ενώ τροποποιούνται οι ώρες αναχώρησης στα ακόλουθα δρομολόγια της 23ης Φεβρουαρίου: O.A. 910/911 Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα: Αναχώρηση από Αθήνα 16.00 και από Θεσσαλονίκη 17.30, OA 156 Βιέννη-Αθήνα: Αναχώρηση από Βιέννη 13.35, OA 431/432 Αθήνα-Λάρνακα: Αναχώρηση από Αθήνα 07.40 και από Λάρνακα 10.05, OA 269/270 Αθήνα-Λονδίνο (Heathrow)-Αθήνα: Αναχώρηση από Αθήνα 16.00 και από Λονδίνο 19.00, OA 284 Λονδίνο (Gatwick)-Θεσσαλονίκη: Αναχώρηση από Λονδίνο (Gatwick) 11.05.

Συμμετοχή και των εμπόρων στην κινητοποίηση με λουκέτο σε όλη τη χώρα αποφάσισε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Ωστόσο, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών , έπειτα από κατά πλειοψηφία απόφασή του, συστήσει στον εμπορικό κόσμο της Αθήνας τα καταστήματά να ανοίξουν κανονικά και να κλείσουν μόνο κατά τη διάρκεια της πορείας.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |