ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Αντιδρά στην υποβάθμιση του σιδηροδρόμου η Καρδίτσα /

Αντιδρά στην υποβάθμιση του σιδηροδρόμου η Καρδίτσα



Την πλήρη αντίθεσή του σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του σιδηροδρόμου στην περιοχή, εξέφρασε ο δήμαρχος Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Παπαλός, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα στο γραφείο του με τη Διοίκηση του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Ν. Καρδίτσας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις που αφορούν την κατάργηση δρομολογίων Intercity και τοπικών και την υπολειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού της Καρδίτσας.

Διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων για την ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση στην υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει ο ΟΣΕ προς τους κατοίκους της περιοχής , ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση της περαιτέρω αναβάθμισης του δικτύου και του σιδηροδρομικού έργου.

Ο κ. Παπαλός διαβεβαίωσε τον πρόεδρο, Κωνσταντίνο Αντωνίου, και τα μέλη του Συλλόγου ότι ο Δήμος Καρδίτσας στηρίζει απόλυτα το πλαίσιο των διεκδικήσεων που αφορούν το παρόν και το μέλλον του σιδηροδρόμου στην περιοχή και που συνοψίζονται στα εξής:

- Την άμεση επαναδρομολόγηση του ζεύγους 48/47 (Intercity) στη διαδρομή Καλαμπάκα - Αθήνα και Αθήνα - Καλαμπάκα που σταμάτησε να εκτελεί δρομολόγια.

- Την επαναλειτουργία όλων των τοπικών δρομολογίων στη γραμμή Βόλου - Καλαμπάκας που διακόπηκαν το τελευταίο διάστημα.

- Την περαιτέρω αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης των τεσσάρων μεγάλων θεσσαλικών πόλεων.

- Τη λειτουργία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καρδίτσας με πλήρεις βάρδιες και επαρκές προσωπικό.

- Την ηλεκτροδότηση της γραμμής Παλαιοφάρσαλου - Καλαμπάκας.

- Την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου προς Ηγουμενίτσα και Κοζάνη.

Με βάση αυτό το πλαίσιο αιτημάτων ο Δήμος Καρδίτσας, τονίστηκε, θα κάνει παρεμβάσεις προς το αρμόδιο υπουργείο και τις Διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |