ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Τσίπρας: θύμα εκμετάλλευσης η γυναίκα /

Τσίπρας: θύμα εκμετάλλευσης η γυναίκα



Στην πολυπλοκότητα του ρόλου της γυναίκας και στον υψηλό βαθμό δυσκολιών που αντιμετωπίζει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνάντηση του δικτύου γυναικών του κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο Α. Τσίπρας έκανε λόγο για τα βαριά πλήγματα που έχει επιφέρει ο νεοφιλελευθερισμός στη σύγχρονη γυναίκα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ουδέποτε στο παρελθόν ένα οικονομικό σύστημα και ένας κοινωνικός πολιτισμός δεν χρησιμοποίησαν, κακοποίησαν και απαξίωσαν με τόσους πολλούς τρόπους, τη γυναίκα, από το Αφγανιστάν ως το Χόλιγουντ και από την Ευρώπη ως την Αφρική».

Κατά τον πρόεδρο του Συνασπισμού «με την πρόσφατη οικονομική κρίση έχει ξεκινήσει για την Ελλάδα μια χωρίς προηγουμένου κοινωνική κατεδάφιση, κατά την οποία η επισφαλής εργασία, η μερική απασχόληση, που συνιστά τη σκληρότερη μορφή εκμετάλλευσης, αφορά σε σημαντικά μεγάλο βαθμό τις γυναίκες».

Αναφέρθηκε επίσης, στον ρατσισμό του φύλου, αλλά και στην κατηγορία των οικονομικών μεταναστών, όπου η γυναίκα είναι δύο φορές καταπιεσμένη. Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Το γυναικείο πρόσωπο της αντίστασης, εμψυχώνει ολόκληρη την κοινωνία».


Στη διήμερη συνάντηση του Δικτύου γυναικών του κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς συμμετέχουν εκπρόσωποι από τη Γερμανία, τη Δανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Φιλανδία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Εκ μέρους του ΣΥΝ συμμετείχαν επίσης τα στελέχη του κόμματος Πάνος Τριγάζης και Ελένη Πορτάλιου.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |