ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Στέλνουν πρόστιμα μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις! /

Στέλνουν πρόστιμα μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις!



Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει 590.000 φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες όφειλες προς το Δημόσιο. Μαζί με το έντυπό της φορολογίας εισοδήματος (που αποστέλλεται από το υπουργείο οικονομικών) θα παραλάβουν και ειδική σημείωση με το ποσό της οφειλής και κλήση για την άμεση τακτοποίησή της. Και το υπουργείο Οικονομικών θα προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που ο υπόχρεος δεν ρυθμίσεις τις οφειλές του τότε θα κινηθούν διαδικασίες για την κατάσχεση της περιουσίας του φορολογούμενου.

Tο υπουργείο Οικονομικών προχώρησε πρόσφατα σε 10 κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας έχει προχωρήσει, καθώς οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν ρύθμισαν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο. Συνολικά, το υπουργείο έχει θέσει στο στόχαστρο:

* 990 οφειλέτες που εντοπίστηκαν σε Μύκονο και Σαντορίνη με μεγάλη ακίνητη περιουσία: οι 540 εξόφλησαν τις οφειλές τους, οι 105 προχώρησαν σε ρύθμιση και οι 122 είχαν οφειλές μικρότερες των 300 ευρώ. Για 11 από τους οφειλέτες, που δεν εξόφλησαν ή δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους ή δημιούργησαν νέες οφειλές, υπάρχει δικαστική αναστολή είσπραξης, για 15 άλλους έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης και έχουν ολοκληρωθεί μόνο 2 κατασχέσεις.
* 279 οφειλέτες που εντοπίστηκαν με ακίνητα στην Αθήνα: 136 εξόφλησαν τις οφειλές τους, 88 τις έχουν ρυθμίσει και 24 έχουν οφειλές μικρότερες των 300 ευρώ. Για 8 από τους οφειλέτες, που δεν εξόφλησαν ή δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους ή δημιούργησαν νέες οφειλές, έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης και ολοκληρώθηκαν 8 κατασχέσεις.
* 90 οφειλέτες που εντοπίστηκαν στην υπόλοιπη χώρα: 2 εξόφλησαν τις οφειλές τους και 31 ρύθμισαν τις οφειλές τους. Ακόμη για 9 έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης, για 14 σχηματίστηκε φάκελος κατάσχεσης και για 13 εκδόθηκε πρόγραμμα πλειστηριασμού.
* 561 κληρονόμους με ληξιπρόθεσμες οφειλές: Οι 31 εξόφλησαν τις οφειλές τους και οι 193 έκαναν ρύθμιση. Επίσης για 49 οφειλέτες έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης και για 16 σχηματίστηκε φάκελος κατάσχεσης.

Επίσης από τους 547 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές που εντοπίστηκαν με ακίνητα σε Βούλα, Βουλιαγμένη, Ψυχικό, Φιλοθέη, Εκάλη, Ν. Ερυθραία, Πανόραμα, οι 85 εξόφλησαν τις οφειλές τους και οι 110 τις έχουν ρυθμίσει. Για 75 έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης και για 24 σχηματίστηκε φάκελος κατάσχεσης.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |