ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Ξεκινά η μάχη της ταρίφας /

Ξεκινά η μάχη της ταρίφας



«Μάχη» για το δρόμο και την ταρίφα θα δώσουν οι ταξιτζήδες του Καλλικράτειου Δήμου Βόλου. Οι μεν που δραστηριοποιούνται στον τωρινό Δήμο Βόλου θέλουν να παραμείνουν οι διοικητικές έδρες των ταξί ως έχουν και οι δε που δραστηριοποιούνται στους Δήμους που συνενώθηκαν θέλουν να μπορούν να εργάζονται κανονικά μέσα στην πόλη.
Πιο συγκεκριμένα οι ταξιτζήδες που σήμερα δραστηριοποιούνται στην Αγχίαλο, την Αγριά, τα Λεχώνια, την Αισωνία και τον Ιωλκό ζητούν και θεωρούν σχεδόν αυτονόητο ότι θα πρέπει και θα μπορούν να δουλεύουν και μέσα στο Βόλο εφόσον οι Δήμοι συνενώνονται.
Ουσιαστικά οι ταξιτζήδες ζητούν να λειτουργούν τα ταξί σε μια ενιαία έδρα, στα πρότυπα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς χαρακτηρίζουν αδιανόητο το να ανήκουν όλες οι περιοχές του Βόλου σε ένα Δήμο αλλά τα ταξί σε διαφορετικές δημοτικές ενότητες.
«Δεν γίνεται να φέρνω κόσμο από περιοχές εκτός Βόλου και να μην μπορώ να κινηθώ μέσα στο Βόλο» αναφέρει ο πρόεδρος των ταξί Αγριάς Δημήτρης Μπάιλας, ενώ προσθέτει πως πρέπει να κινητοποιηθούν σε όλες τις κατευθύνσεις ώστε να προωθηθεί το αίτημά τους και να γίνει σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Θα κοπεί η διπλή ταρίφα
Οι ταξιτζήδες αναφέρουν μάλιστα πως με τη συγκεκριμένη λειτουργία των ταξί θα διευκολυνθεί και ο κόσμος, καθώς δεν θα υπάρχει διπλή ταρίφα.
«Ουσιαστικά με την ενοποίηση των εδρών δεν θα υπάρχει διπλή ταρίφα και το κόμιστρο θα πέσει. Έτσι το ταξί θα γίνει πάλι μέσο μαζικής μεταφοράς από μέσο πολυτελείας που έχει μετατραπεί σήμερα», τονίζει ο κ. Μπάιλας.
Άλλωστε όλοι οι επαγγελματίες που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη αναφέρθηκαν στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθώς ο κόσμος δεν παίρνει πλέον ταξί, εξαιτίας του υψηλού κομίστρου που πρέπει να πληρώσει με την ισχύ της διπλής ταρίφας, με αποτέλεσμα η πτώση του τζίρου τους να είναι δραματική.
Πίεση σε όλες τις κατευθύνσεις
Τελικά συστήθηκε 4μελής επιτροπή η οποία θα προωθήσει σε κάθε φορέα το αίτημα των ταξιτζήδων, ενώ προτάθηκε να ζητηθεί συνάντηση και με τους ταξιτζήδες του Βόλου.
Σημειώνεται πως ήδη έχει κατατεθεί υπόμνημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και αναμένεται να συζητηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ οι ταξιτζήδες αποφάσισαν να ζητήσουν και από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου να γνωμοδοτήσει σχετικά με το αίτημά τους.
«Αν δεν κινηθούμε και δεν διεκδικήσουμε δεν θα μας λυπηθεί κανείς, γιατί απέναντί μας είναι αυτοί που δεν θέλουν να ενοποιηθούν οι έδρες μας», επεσήμανε ο κ. Μπάιλας.
Τονίζεται ότι στα περίχωρα δραστηριοποιούνται 35 συνολικά ταξιτζήδες και συγκεκριμένα, πέντε στην Πορταριά, πέντε στον Ιωλκό, οκτώ στην Αγριά, οκτώ στην Αρτέμιδα, τρία στην Αισωνία και έξι στη Νέα Αγχίαλο (οι οποίοι διεκδικούν και την δραστηριοποίησή τους στο Αεροδρόμιο). ΠΗΓΗ:taxydromos.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |