ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Ευθύνη της Ελλάδας η αξιοποίηση της περιουσίας /

Ευθύνη της Ελλάδας η αξιοποίηση της περιουσίας



Η πρωτοβουλία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας ανήκει στην ίδια τη χώρα, επισήμανε ο σύμβουλος του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόλεϊ, ο οποίος υπογράμμισε ταυτόχρονα τη σημασία που αποδίδει το Ταμείο στη δυνατότητα επικοινωνίας.

Κληθείς να σχολιάσει την ένταση που υπήρξε το περασμένο Σαββατοκύριακο μετά τις ανακοινώσεις της Τρόικας στην Αθήνα, ο κ. Χόλεϊ σημείωσε ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι και το Ταμείο έχουν πλήρη σεβασμό στις δικαιοδοσίες και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης σε όλες τις πτυχές της λήψης αποφάσεων», και εξέφρασε τη «λύπη του» εάν δόθηκε διαφορετική εντύπωση.

Σε ό,τι αφορά την ουσία του ζητήματος της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ επισήμανε ότι πρόκειται για σχέδιο της Αθήνας.

Απαντώντας ουσιαστικά στις ενστάσεις σε ό,τι αφορά την τακτική της παραχώρησης συνεντεύξεων Τύπου εκ μέρους της Τρόικας μετά το πέρας κάθε αξιολόγησης, ο κ. Χόλεϊ χαρακτήρισε τη δυνατότητα επικοινωνίας «σημαντική», τόνισε ότι αυτή πρέπει να είναι «αποτελεσματική», αλλά πρόσθεσε ότι το Ταμείο δεν επιμένει στη συγκεκριμένη μορφή που θα πρέπει να έχει.

Ερωτηθείς, τέλος, εάν οι τριβές που υπήρξαν θα μπορούσαν να απειλήσουν τη συνέχιση του μνημονίου, απάντησε ότι «το πρόγραμμα βρίσκεται σε γενικές γραμμές στον σωστό δρόμο».ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |