ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Ο βασιλιάς Ληρ /

Ο βασιλιάς Ληρ



Τη συνεργασία του με το National Theatre Live εγκαινιάζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και μεταδίδει απευθείας από το Λονδίνο, με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας, την παράσταση «Ο βασιλιάς Ληρ» με τον Ντέρεκ Τζακόμπι στις 25 Φεβρουαρίου.

Σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο, το Μέγαρο Μουσικής διασυνδέει το κοινό της Αθήνας με το θεατρικό κέντρο της Ευρώπης και με «τον καλύτερο Ληρ όλων των εποχών», σε σκηνοθεσία του Μάικλ Γκράντατζ και παραγωγή του θεάτρου Ντόνμαρ του Λονδίνου. Η μετάφραση με την οποία έχει υποτιτλισθεί η παράσταση είναι του Διονύση Καψάλη.

Στα 73 του χρόνια, ο Ντέρεκ Τζακόμπι συναντάει το βασιλιά Ληρ, όχι σαν έναν ακόμη ρόλο, αλλά σαν μια συνάντηση με το πεπρωμένο, ένα ορόσημο, μια μεταμορφωτική εμπειρία, την είσοδο στην «τελευταία πράξη» της ζωής του, όπως λέει ο ίδιος.

Ο Τζακόμπι έχει παίξει όλους του μεγάλους κλασικούς ρόλους. Για χρόνια πολλά ήταν ο Άμλετ, τον έπαιξε για πρώτη φορά όταν ήταν μαθητής και τον επανέλαβε 400 φορές στη διαδρομή της καριέρας του. Για πολλούς υπήρξε ο καλύτερος Άμλετ όλων των εποχών. Ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Θεάτρου, πρωταγωνιστής σε δεκάδες παραγωγές του Βασιλικού Σαιξπηρικού Θιάσου, έπαιξε σε κατάμεστες αίθουσες στο νεοϋορκέζικο Μπρόντγουέι, καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό στο ρόλο του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κλαύδιου, στη σειρά της δεκαετίας του ’70, «Εγώ, Ο Κλαύδιος», έβαλε τη σφραγίδα των απαιτητικών του ερμηνειών σε πολλές ταινίες και ταυτίστηκε με τον ζωγράφο Φράνσις Μπέικον, στο εξαιρετικό φιλμ, «Love is the Devil».

Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1

Τηλ: 302107282333, http://www.megaron.gr

Τιμές εισιτηρίων 14€, 7€ (φοιτητικό)ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |