ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Ρεσιτάλ πιάνου με τη Μαρία Αλούπη /

Ρεσιτάλ πιάνου με τη Μαρία Αλούπη



«Όσλο-Παρίσι-Βερολίνο:Σταθμοί μιας διαδρομής» είναι ο τίτλος της παράστασης της Μαρίας Αλούπη που στις 25 και 26 Φεβρουαρίου θα μαγέψει το κοινό της με τους ήχους του πιάνου της.

Οι συναυλίες αυτές διοργανώνονται με αφορμή την μεγάλη έκθεση χαρακτικών «Edvard Munch, Πέρα από την Κραυγή» στο Μουσείο Ηρακλειδών. Οι επιλογές των μουσικών έργων έγιναν με σκοπό να αφηγηθούν και να υπαινιχθούν μία αντιστοιχία με τις κύριες φάσεις της δημιουργίας του ζωγράφου, τις εξελίξεις της τεχνοτροπίας του και την διαδρομή του από το επαρχιακό Όσλο του 19ου αιώνα στις μεγάλες μητροπόλεις της Τέχνης της εποχής, το Παρίσι και το Βερολίνο.

Από τον Ρομαντισμό και την Εθνική Νορβηγική Σχολή με το έργο του Edvard Grieg, στον μετα-Ιμπρεσιονισμό και το Συμβολισμό με τις συνθέσεις του Claude Debussy, από τον εξπρεσιονισμό με αντίστοιχα έργα του Arnold Schoenberg και του Alban Berg, στις φωτεινότερες πλευρές του ύστερου βίου του.

Η Μαρία Αλούπη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στην Αθήνα και αργότερα σπούδασε πιάνο με την Halina Siedzieniewska – Alberth στο Μόναχο και σύνθεση με τον Gerard Pape στο Παρίσι. Από το 2002 συμμετέχει ενεργά ως συνθέτης σε φεστιβάλ και συναυλίες στην Ευρώπη και ΗΠΑ. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι: Daniel Kientzy, Nicholas Isherwood, Christophe Roy, Gerard Pape, Rex Richardson κ.ά.

Έναρξη παράστασης στις 21:30

Μουσείο Ηρακλειδών: Ηρακλειδών 16, Θησείο

Τηλ: 210 3461981

http://www.herakleidon-art.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |