ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Εντολή ετοιμότητας στα στρατιωτικά νοσοκομεία για τη γρίπη /

Εντολή ετοιμότητας στα στρατιωτικά νοσοκομεία για τη γρίπη



Τον κώδωνα του κινδύνου στα στρατιωτικά νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές, για την υποδοχή ασθενών προσβεβλημένων από τον ιό της γρίπης, έκρουσε ο υπουργός Υγείας, Ανδ. Λοβέρδος, δηλώνοντας πως “ο ιός είναι σε έξαρση”. Από την έξαρση της γρίπης, οι νεκροί από τον ιό της νέας γρίπης έχουν φτάσει τους 52 στη χώρα μας, ενώ σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση 120 ασθενείς.



Σε συνέντευξή του στα “Νέα”, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τις διοικήσεις των στρατιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτικών κλινικών, να θέσουν σε ετοιμότητα όλες τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

“Ο ιός είναι σε έξαρση. Έως τον Απρίλιο χρειάζεται προσοχή. Από τους γιατρούς και τους ίδιους τους πολίτες. Με τα πρώτα αμφιλεγόμενα συμπτώματα χρειάζεται αμέσως η λήψη αντιικών φαρμάκων”, τόνισε.

Σημειώνεται μάλιστα, πως από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου, εννέα ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Αυστρία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Φινλανδία) είχαν δηλώσει συνολικά 154 θανάτους, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα υψηλό τον αριθμό των θανάτων στη χώρα μας.

"Βόμβα λοιμώξεων" το Μέγαρο Υπατία

Πραγματική “βόμβα λοιμώξεων” χαρακτήρισε ο κ. Λοβέρδος το Μέγαρο Υπατία, στο οποίο φιλοξενούνται 250 μετανάστες απεργοί πείνας.

“Στείλα΅ε την Κυριακή ΅ία ο΅άδα γιατρών στο κτίριο όπου φιλοξενούνται οι ΅ετανάστες. Πρόκειται για ΅ια πραγ΅ατική «βό΅βα» λοι΅ώξεων στο κέντρο της Αθήνας. Οι άνθρωποι ΅ένουν εκεί χωρίς συνθήκες υγιεινής και κάποιοι ΅άλιστα είναι πολύ εξασθενη΅ένοι από την απεργία πείνας. Η κατάσταση αυτή δεν ΅πορεί να συνεχιστεί υπό τις συνθήκες αυτές. Ως υπουργείο Υγείας και ως Κέντρο Λοι΅ώξεων ανησυχού΅ε ιδιαιτέρως και εκπέ΅που΅ε ΅ήνυ΅α προσοχής και σοβαρότητα”, τόνισε ο υπουργός. ΠΗΓΗ :cosmo.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |