ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Νέες κινητοποιήσεις από το Δεν πληρώνω /

Νέες κινητοποιήσεις από το Δεν πληρώνω



Νέες κινητοποιήσεις κατά των αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και για τα διόδια πραγματοποίησε το κίνημα "Δεν πληρώνω".

Το πρωί, εκπρόσωποι κίνησης πολιτών της Θεσσαλονίκης κατέλαβαν λεωφορείο του ΟΑΣΘ και μπλόκαραν τα ακυρωτικά μηχανήματα ώστε οι επιβάτες να μετακινηθούν δωρεάν. Πραγματοποίησαν επίσης συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης καλώντας πολίτες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις τους.

Οι κινήσεις πολιτών ανακοίνωσαν ότι το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσουν και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, και πορεία μέχρι τα γραφεία του ΟΑΣΘ στην περιοχή Χαριλάου.

Κινητοποίηση του "Δεν πληρώνω" και στην Αθήνα, όπου πολίτες "έκλεισαν" ακυρωτικά μηχανήματα στο μετρό και σε λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών.

Παράλληλα, το μεσημέρι εκπρόσωποι κίνησης πολιτών προχώρησαν σε "άρση μπαρών" στα διόδια των Αφιδνών, ενώ οι κινήσεις πολιτών κατά των διοδίων δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και μετά τη ψήφιση της τροπολογίας για τα πρόστιμα σε όσους δεν πληρώνουν διόδια.

Δήλωση Ρέππα

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στη ΝΕΤ, ο Δημήτρης Ρέππας δήλωσε ότι για ασθενείς κοινωνικές ομάδες και ανέργους, θα υπάρξει άλλη πολιτική όσον αφορά στα διόδια, την οποία η κυβέρνηση ετοιμάζει.

Παράλληλα, τόνισε ότι αν τα έργα των οδικών αρτηριών, πολλά εκ των οποίων γίνονται με δανειοδότηση, καταρρεύσουν, τότε θα μας μείνει το έργο ημιτελές και θα πληρώσουμε τις ρήτρες. ΠΗΓΗ : Nooz.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |