ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Τρόικα: Παρά τις καθυστερήσεις, οι μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται /

Τρόικα: Παρά τις καθυστερήσεις, οι μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται



"Η συνολική μας αξιολόγηση είναι ότι το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδος έχει σημειώσει περαιτέρω πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων του", επισημαίνεται στην κοινή δήλωση των εκπροσώπων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

"Παρά τις καθυστερήσεις σε ορισμένους τομείς, υλοποιούνται σταδιακά οι δημοσιονομικές και οι ευρύτερες μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων του προγράμματος. Εν τούτοις παραμένει η ανάγκη προγραμματισμού και υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα που θα διασφαλίζει τη δημοσιονομική βιωσιμότητα και την οικονομική ανάκαμψη", επισημαίνεται στην κοινή δήλωση ΕΕ-ΕΚΤ, ΔΝΤ.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας εξήγγειλαν για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων - μαμούθ, ύψους 50 δισ. ευρώ για την περίοδο 2011-2015.
"Πουλήστε κρατική περιουσία"

Την πώληση στοιχείων της κρατικής περιουσίας προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος πρότεινε ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα, Μπομπ Τράα, μιλώντας στο συνέδριο της Τράπεζας της Ελλάδας. Ζήτησε, επίσης, επανεξέταση της αναλογίας ένας προς πέντε για τις προσλήψεις στο δημόσιο. Περισσότερα ΠΗΓΗ : Nooz.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |