ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Τίτλοι τέλους για τη ΒΙΟΣΩΛ /

Τίτλοι τέλους για τη ΒΙΟΣΩΛ



Μέσω μίας ανακοίνωσης της εταιρίας για τα επιχειρηματικά σχέδια της επόμενης περιόδου η ΒΙΟΣΩΛ ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου στο Βόλο. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι εναπομείναντες εργαζόμενοι και το σωματείο ενημερώθηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την εξέλιξη αυτή, την οποία εν πολλοίς περίμεναν, αφού εδώ και ενάμιση μήνα έχει σταματήσει κάθε παραγωγική διαδικασία μέσα στο εργοστάσιο.

Ο σχεδιασμός του Ομίλου της Unibios για το Βόλο προβλέπει τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, ενώ πλέον το ζητούμενο για τους 12 εργαζόμενους είναι να μη χάσουν τις αποζημιώσεις τους, αφού θεωρείται θέμα χρόνου και η τυπική διαδικασία λύσης της εξαρτημένης σχέσης εργασίας που είχαν με την εταιρία.
Η ανακοίνωση του «κλεισίματος» έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Unibios Ορ. Μαυρίκιο, ο οποίος έκανε δηλώσεις για το κόστος αναδιοργάνωσης του Ομίλου που θα προσεγγίσει περίπου τα 3 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιο του Βόλου, τη μείωση του προσωπικού, αλλά συγχρόνως και τις επεκτατικές κινήσεις στον τομέα της διαχείρισης του νερού και των νέων δραστηριοτήτων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η γραμμή παραγωγής θερμαντικών σωμάτων της Βιοσώλ έχει ήδη μεταφερθεί από το Βόλο στην Τουρκία, επίσης σταματά ο τομέας της κατασκευής κεντρικών κλιματιστικών μονάδων αφού ο Όμιλος έχει πλέον την αντιπροσώπευση των κλιματιστικών προϊόντων της κινεζικής Galanz.
Στο χώρο του εργοστασίου στο Βόλο η εταιρία πήρε άδεια για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1,5 MW και έχει ζητήσει ακόμη μια νέα άδεια ισχύος 0,8 MW.
Ο πρόεδρος του σωματείου Αν. Στεργίου είναι γεγονός ότι χθες δεν αιφνιδιάστηκε από τις εξελίξεις, καθώς όπως τόνιζε λίγο πολύ οι προθέσεις της ΒΙΟΣΩΛ εμμέσως διαφάνηκαν και στην τελευταία συνάντηση που έγινε στην Αθήνα παρουσία όλων των ενδιαφερομένων πλευρών στο γραφείο του Υφυπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη σε τριμερή που είχε ζητήσει το ΕΚΒ και το σωματείο. Εκ μέρους της Βιοσώλ ο κ. Σβερώνος παρά τις πιέσεις που είχε δεχθεί δεν άνοιξε τα χαρτιά του, απορρίπτοντας μάλιστα όλες τις προτάσεις που έγιναν από την πολιτική ηγεσία και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται -παρά τις δικαιωτικές αποφάσεις- να επαναπροσλάβει απολυμένους. Για πολύ δυσάρεστη εξέλιξη περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις στους τοπικούς φορείς, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων που έχουν απομείνει - επτά μέλη του σωματείου και δύο υπάλληλοι- είναι μεταξύ 45 και 50 χρόνων και αυτό δυσκολεύει πολύ την ανεύρεση νέας δουλειάς, μεσούσης μάλιστα της κρίσης που επικρατεί στο χώρο της αγοράς εργασίας, ενώ εκτός από τις απολύσεις η εταιρία διαρκώς εκποιεί μηχανολογικό εξοπλισμό του εργοστασίου, γεγονός που υποδηλώνει την πρόθεση για οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |