ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Μετωπική με τους γιατρούς του ΙΚΑ /

Μετωπική με τους γιατρούς του ΙΚΑ



Στα άκρα οδηγείται η κόντρα των γιατρών του Ι.Κ.Α. με το Υπουργείο Υγείας, με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για τις μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Λίγο μετά τις 12:00, οι γιατροί συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς την πλατεία Συντάγματος. Στην Ομόνοια, στο σώμα της πορείας προστέθηκαν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι αντιτίθενται στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Λόγω της διαμαρτυρίας, προκλήθηκε έμφραγμα λίγο μετά τις 14:00 στο κέντρο της Αθήνας, με την οδό Σταδίου αλλά και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας έως το ύψος της Σέκερη να παραμένουν κλειστές για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι γιατροί του Ι.Κ.Α. έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω σε ό,τι αφορά στα αιτήματά τους και συνεχίζουν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή την απεργία διαρκείας.
Την ίδια ώρα, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά σκληραίνουν τη στάση τους, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και την Πέμπτη. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται οι φαρμακοποιοί, που κρατούν και σήμερα κλειστά τα φαρμακεία τους σε όλη τη χώρα, ενώ στον Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά έως και την Πέμπτη.

Ανέβηκαν οι τόνοι και στη Βουλή

Την ίδια στιγμή, σε έντονα φορτισμένο κλίμα διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε την άμεση απόσυρσή του, κάνοντας λόγο για αναποτελεσματικές και πρόχειρες διατάξεις, που προωθούνται υπό την καθοδήγηση της τρόικας.

Τα αίματα άναψαν, όμως, όταν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε λόγο για «Βουλή των συντεχνιών». «Η Βουλή είναι η Βουλή των συντεχνιών και αυτό πρέπει να αλλάξει. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρούμε να το αλλάξουμε» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Οι αντιδράσεις είναι δεκτές, αλλά τέλος πια στην απαράδεκτη κατάσταση να θέλουμε ως πολιτικό σύστημα και να μην μπορούμε με τον φόβο του πολιτικού κόστους που κατέστρεψε τη χώρα».

Τα λεγόμενα του κ. Λοβέρδου προκάλεσαν την έντονη οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κώστας Μαρκόπουλος, είπε, απευθυνόμενος προς τον υπουργό, ότι «Δεν είναι η συντεχνία των γιατρών που μάχεται τις απόψεις του υπουργού Υγείας, αλλά η συντεχνία των υπουργών που βάζει τη μια κοινωνική ομάδα να μαλώνει απέναντι στην άλλη».

Πυρά, ωστόσο, κατά της κυβερνητικής πολιτικής για το θέμα των μεταρρυθμίσεων στην Υγεία, εξαπέλυσε και η γ.γ. του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα. «Κύριε Λοβέρδο, δεν θα τα βγάλετε πέρα με τα όσα προωθείτε» είπε απευθυνόμενη στον υπουργό Υγείας.

Από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί πολιτικές άμεσα υπαγορευμένες από την τρόικα.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, είπε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το ως αναποτελεσματικό. «Θέλαμε περισσότερο θάρρος» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.. ΠΗΓΗ:madata.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |